Само на точка от това да не даде гейм: Швьонтек изнесе поредната си наказателна акция в ИУ

от в 01:58 на 12.03.2023
Калоян Соколов

През 2022-ра свикнахме Ига Швьонтек не просто да побеждава, а да разгромява своите съпернички. Полякинята постигна множество успехи на корта, като безспорно един от най-впечатляващите беше спечелването на "Слънчевия дубъл" - титлите в Индиън Уелс и Маями. Този сезон пък нещата не са особено много по-различни и световната номер едно наскоро спечели титлата в Доха, отпускайки една пет гейма на своите съпернички, а тази вечер изнесе поредното си доминантно представяне, за да открие по безапелaционен начин защитата на титлата си в Индиън Уелс.

Швьонтек съкруши местната представителка Клеър Лиу с крайното 6:0 6:1 и в следващия кръг потенциално може да се изправи срещу друга бивша носителка на трофея, ако Бианка Андрееску се справи със съпротивата на Пейтън Стиърнс.

Лиу не започна толкова лошо двубоя и имаше две поредни възможности да вземе откриващото си подаване, но полякинята разгърна офанзивната си мощ и веднага се сдоби с пробив преднина, а оттам насетне загуби само още две точки до края на първата част.

Фаворитката продължи да има пълно надмощие във втория сет, макар че определено американката вече намираше начин да се задържа по-дълго в разиграванията, но това далеч не притесняваше трикратната "мейджър" шампионка, която изпълняваше с лекота всеки допълнителен удар и геймовете бързo станаха 5:0 в нейна полза.

Непоставената състезателка все пак не сведe глава и отрази мачбол, за да се разпише в резултата, само че впоследствие капитулира и топ поставената с лекота намери място в следващата фаза на турнира, като от днес вече има по-добър процент спечели мачове от Мария Шарапова на ниво WTA 1000 (77,2%) и изостава по този показател единствено от Серина Уилямс (83,1%).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само на точка от това да не даде гейм: Швьонтек изнесе поредната си наказателна акция в ИУ Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook