Само с общо 63 минути прекарани на корта: Медведев вече е на 1/8-финалите в Маями

от в 14:45 на 27.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев трябваше да се раздели със серията си от 19 поредни победи, след като изгуби финала на Индиън Уелс от Карлос Аларас. Самото достигане до тази фаза обаче определено може да бъде считано за сериозен успех от страна на руснака, който не спря да се оплаква от скоростта на настилката, но намери начин да се представи на отлично ниво, въпреки че имаше толкова сериозни трудности с условията на турнира.

Сега обаче Даниил може да се завърна към играта на "истински твърди кортове", защото условията в Маями са далеч по-бързи и той показа, че е готов да се бори за спечелването на нов голям трофей, след като отпусна едва три гейма на Роберто Карбайес Баена.

Оказва се, че този 63-минутен успех ще бъде достатъчен на бившия номер едно да го класира за фазата на осминафиналите, защото словакът Алекс Молчан е получил травма в областта на бедрото и няма да може да продължи участието си в Маями. Медведев пък вероятно няма да има особени затруднения и в следващия си двубой, защото ще срещне един измежду непоставените Куентин Алис и Макензи Макдоналд, така че остава въпросителна до колко московчанинът ще е навлязъл в ритъм, ако се класира за четвътфиналите, където вече може да се срещне с бившия шампион Хуберт Хуркач, от когото е загубил в последните им две срещи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само с общо 63 минути прекарани на корта: Медведев вече е на 1/8-финалите в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс молчан | даниил медведев | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook