Сандгрен надделя над Фонини в три сета и продължава да впечатлява

от в 17:41 на 06.07.2019
В
Тенис Сандгрен изненада Фабио Фонини, като го победи в три сета с 6:3 7:6(12) 6:3 и е на осминафинал на Уимбълдън.

Днес Фонини играеше изключително атакуващо и именно в това се криеше и причната за крайния резултат, защото освен добрите ефекти от агресията му като красиви печеливши удари, често виждахме и негативните аспекти в представянето му, скрити зад грешките, които често валяха от ракетата му. През това време отсреща на корта Сандгрен също допускаше грешки, ала те бяха далеч по-малко на брой, а по този начин, градейки играта си на устойчивостта и постоянството, американецът успя да изчака своите моменти в двубоя.



През първия сет предимството на Сандгрен дойде, когато Фабио допусна последователни грешки от дъното, мрежата и включително на сервис линията след двойна, давайки аванс на Тенис от 5:3, за да може впоследствие аутсайдерът в срещата да затвори частта.

През втория, когато американецът беше една идея по-атакуващ, той успя да притисне съперника си за втори брейк в срещата и спомогнат от двойните му грешки да поведе с 6:5, а с това и да се добере до тайбрек, защото впоследствие самия Сандгрен допусна рибрейк. В дългия гейм нервите и на двамата бяха опънати изключително много, а грешките идваха постоянно под натиска на напрежението, ала все пак в крайна сметка Садгрен се оказа по-издръжлив и заслужено спечели дългия гейм след 14:12.

Това видимо се отрази на играта на Фонини, който рязко загуби увереността си, а тази на Тенис многократно се увеличи. Той отново успя да стигне до решаващ брейк в началото на сета, а по този начин и продължи смело напред в надпреварата.

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1147498426055237632?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сандгрен надделя над Фонини в три сета и продължава да впечатлява В

Коментари





Следвайте ни в Facebook