Сандгрен след сагата с Джокович: Австралия не заслужава да приема Голям шлем

от в 04:10 на 06.01.2022
Калоян Соколов

Безспорно голямата новина на днешния ден е осемчасовото задържане на Новак Джокович, което се случи веднага след кацането му в Мелбърн. Сърбинът е бил изолиран в отделна стая на летището, където му бива отнет мобилния телефон и така световният номер едно губи вскаква връзка с приближените си хора. Впоследствие пък се оказа, че екипът на Джокович не му е изкарал нужната виза, за да се ползва с полученото мединцинското изключение и най-вероятно сърбинът ще бъде депортиран от страната, макар че балканецът имаше позволение да отпътува от организаторите на Аустрелиън Оупън, както и от управниците на щата Виктория.

Въпросната ситуация пък силно възмути Тенис Сандгрен, който също е сред неваксинираните играчи и няма право да замине за Австралия. Американецът вече изрази симпатиите си към Джокович и му пожела да спечели надпреварата, а днес бившият четвъртфиналист в Мелбърн остана изключително ядосан от отношението спрямо 20-кратния шампион от Шлема и сподели следното:

"Просто искам да бъда кристално ясен и ще кажа, че две отделни медицински комисии са одобрили искането на Джокович за получаване на изключение и в момента единствено политиците го спират. Австралия просто не заслужава да е домакин на събитие от Големя шлем" - завършва Сандгрен.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сандгрен след сагата с Джокович: Австралия не заслужава да приема Голям шлем Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | новак джокович | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook