Сандгрен: US Open е по-важен от няколко играчи

от в 10:44 на 05.07.2020
Димитър Беловски

Американският тенисист Тенис Сандгрен е на мнение, че US Open трябва да се проведе, независимо, че някои топ тенисисти не искат да вземат участие в надпреварата.

„Ще видим какво ще стане. Независимо от това аз съм развълнуван за събитието. Мисля, че US Open е по-важен от няколко играчи. Мисля, че турнирът ще бъде добър. Ще бъде и добре за нашия спорт да проведем турнира. На мнение съм, че USTA са направили достатъчно, за да бъдем в безопасна среда и турнирът да протече гладко“, каза Сандгрен.

Мнението на американеца идва в момент, в който много от тенисистите се чудят дали да вземат участие в надпреварата. Основната причина е коронавируса, който продължава да засяга много тежко Щатите.

Друг американец – Сам Куери също изрази убеждението, че US Open трябва да се проведе, независимо от отказа на някои играчи.

„Ситуацията е неприятна, но шоуто трябва да продължи. Ако има 8 американци, които не могат да отидат на „Ролан Гарос“, турнирът трябва да се проведе въпреки това. Ще бъда раздразнен, че ще го пропусна, но ако се проведе, това ще означава, че 90% от другите топ тенисисти ще имат възможността да играят. Така че наистина смятам, че US Open трябва да се състои“, каза Куери.

Той добави и че по този начин схемата ще се отвори и някой друг ще има възможността да спечели турнир от Голям Шлем. Но все пак той е на мнение, че е хубаво да има доминация в даден спорт.

„Ще бъде чудесно да го спечеля (US Open). Но тенисът е велик спорт, защото има Новак, Рафа и Роджър вече в продължение на 15 последователни години. Мисля, че доминантността във всеки един спорт е нещо много добро“, завърши той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сандгрен: US Open е по-важен от няколко играчи Димитър Беловски
Теми:  
us open | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook