Сърбия очаква Русия на четвъртфиналите, Великобритания надви Казахстан

от в 20:53 на 21.11.2019
В
Сърбия ще се срещне с Русия на четвъртфинала на Купа Дейвис в петък, благодарение на пореден категоричен успех. Този път жертва на "орлите" стана тимът на Франция. Отборът, воден от Новак Джокович, си подсигури място напред в надпреварата още на сингъл, след като Ноле надви почти двуметровия Беноа Пер, а Филип Краинович надделя над бившия номер три в ранглистата - Жо-Вилфред Цонга. В мачът на карета, Франция, представяна от Николас Маю и Пиер-Юг Ербер, победи Виктор Тороицки и слагащия край на кариерата си - Янко Типсаревич, но това не беше достатъчно, тъй като те отстъпиха с 1:2 в общия резултат. 



След победата си над Юичи Сугита, днес Филип Краинович демонстрира още едно отлично изпълнение, с което надделя над Жо-Вилфред Цонга със 7:5 7:6(5) за час и 48 минути и така изпрати Сърбия напред в резултата. Цонга наби общо 18 аса, но дори и това не съумя да му помогне да се опълчи на своя опонент. Краинович, от своя страна, сътвори едно от най-добрите си изпълнения през сезона и така безпроблемно триумфира в мача. В другия двубой, Новак Джокавич не даде никакви шансове на своя опонент. Световният номер две беше категоричен от задната част на корта, благодарение на което надви Беноа Пер с 6:3 6:3. Независимо че се опита, Беноа така и не успя да намери правилното оръжие срещу опонента си, с което предаде шансовете на тима си за класиране напред в турнира.

В група "E" отборът на Великобритания успя да се наложи над казахстанските си съперници и така да се класира напред в надпреварата. Макар че срещнаха доста трудности, все пак благодарение на успех при каретата Еванс, Едмънд и другите членове на тима се наложиха с общ резултат 2:1. В откриващия мач Михаил Кукушкин отстъпи на Кайл Едмънд с категоричното 6:3 6:3, а по-късно Александър Бублик и Даниел Еванс сътвориха трисетово зрелище. Все пак след 5:7 6:4 6:1 казахстанецът измъкна успеха в своя полза и така изравни в резултата. Всичко щеше да се реши в мача на двойки, ала там, почти безгрешни, Джейми Мъри и Нийл Скупски затвориха двубоя в своя полза и така продължиха напред към четвъртфиналите, където ще се изправят срещу отбора на Германия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия очаква Русия на четвъртфиналите, Великобритания надви Казахстан В

Коментари





Следвайте ни в Facebook