Сърбия поведоха 2:0 на Узбекистан след чисти победи на Лайович и Краинович

от в 16:42 на 01.02.2019
В


Душан Лайович и Филип Краинович дадоха на Сърбия перфектен старт в тазгодишното издание на Дейвис Къп, след като и двамата състезатели надделяха съответно над Сандж Файзиев и Денис Истомин от Узбекистан.

Лайович (№39) e най-силният представител на Сърбия, играещ в тази фаза на турнира. Именно той записа първата победа за гостуващите "плави" в Ташкент, Узбекистан със 7:6(4) 6:3 над Файзиев за час и 31 минути.

Краинович довърши започнатото от своя съотборник и с категоричната си победа с 6:2 6:4 срещу Истомин, който бе далеч от обичайното си ниво, донесе нов успех на страната си за точно час игра и направи аванса на сърбите още по-убедителен.

Днешните резултати принуждават Узбекистан да трябва да компенсират изоставане от 0:2, като шановете за това не изглеждат много опортюнистични, тъй като узбеците никога не са правили такъв обрат в цялата си история.

За да постигнат това Файзиев и Истомин ще трябва утре да победят на двойки Виктор Троицки и Милошевич, като така поне ще дадат на своята страна теоретични шансове.

Ако това се случи, в неделя първо Истомин ще трябва да надделее над Душан Лайович, а при успех, всичко ще зависи от Сандж Файзиев (№ 424), който ще има не леката задача да се справи с Филип Краинович.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия поведоха 2:0 на Узбекистан след чисти победи на Лайович и Краинович В

Коментари





Следвайте ни в Facebook