Сърбия с първа победа на ATP Cup

от в 15:08 на 04.01.2020
Димитър Панков
Отборът на Сърбия записа успех над Южна Африка в първото издание не ATP Cup в група А. Западните ни съседи осъществиха две победи на сингъл и водят с 2:0, като по този начин мачът на двойки, който предстои, е без значение.

В първия мач от сблъсъка, противопоставящ вторите ракети на държавите, се изправиха Душан Лайович и Лойд Харис. Сърбинът, който е 65 места по-напред в ранглистата и миналата година игра финал на Мастърса в Монте Карло, бе считан за тотален фаворит. Въпреки всички очаквания обаче мачът започна с пробив за Харис. Южноафиканецът затвърди брейка и впоследствие си изгради ранна преднина. Сетът вървеше гейм за гейм, като Харис не даваше възможност на Лайович да се върне в сета. В деветия гейм на мача Харис направи нов пробив и взе първия сет с 6:3, като по-нископоставеният от двамата сервираше стабилно и с помощта на силните си удари стоеше стабилно в мача.

Изображение

През втория сет сервиращите бяха непоклатими и логично се стигна то тайбрек, който Лайович спечели със 7:4, а благодарение на успеха си в дългия гейм сърбинът наклони везните в своя полза през последвалата част. В третия сет Харис също така показа и признаци на умора и за далеч по-опитния му съперник не беше проблем да се възползва и да изведе Сърбия напред в резултата.

Изображение

Във втория мач се изправиха гигантът от Южна Африка - Кевин Андерсън, и доскорошният номер 1 - Новак Джокович. Очакванията за зрелище напълно се оправдаха, като двамата изиграха страхотен мач, който Ноле все пак измъкна със 7:6(5) 7:6(6) за 2 часа и половина игра.



Андерсън показа, че се завръща към най-добрите и дори имаше сетбол във втория сет, но Джокович за пореден път демонстрира феноменалната си психическа устойчивост и след няколко образцови изпълнения ,,Джокера" приключи с работата с последователни сетове. Така Сърбия поведе с 2:0 и, подобно на Франция по-рано днес, записаха победа в групата.

https://twitter.com/atptour/status/1213443137588387842?s=20

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия с първа победа на ATP Cup Димитър Панков

Коментари





Следвайте ни в Facebook