Сърбия са на финал! Джокович надделя над Медведев

от в 09:08 на 11.01.2020
В


Отборът на Сърбия се класира за финала на дебютната надпревара ATP Cup, след успех над Русия с 2:0.



В първият мач за деня Душан Лайович успя да изненада Карен Хачанов с 7:5 7:6(1) в успорван мач с огромен залог, а добрите подавания на двамата почти лишиха напълно срещата от пробиви.

В първият сет Душан записа единствения брейк в срещата след слаб гейм на Карен, а това стана и при 6:5, като така руснака дори нямаше време да опита да се върне в часта. Във вторият сет пробиви нямаше, а този път до тайбрек се стигна след като и двамата успяха да задържат далеч от брейковете в хода на сета. В дългия гейм обаче отново нервите на Карен не издържаха и той нижейки грешка след грешка срещу уверения Душан, безапелационен загуби с 7:1 точки.



Впоследствие в мачът на първите ракети Новак Джокович постигна доста по-трудна победа над Данйил Медведев с 6:1 5:7 6:4 в много динамичен двубой, а така и Ноле  донесе окончателната победа на страната си.

Джокович бе безпогрешен в първия сет и напълно безапелационно го затвори с 6:1, а сърбинът дори успя да поведе със сет и брейк за 1:0 във втория. Медведев обаче се събра и за първи път в двубоя проби Джокович за 1:1 след дълго подаване на сърбина.



Последваха още два последователни гейма за Данийл, които и му донесоха втори брейк, ала Ноле не допусна изненади и отново вдигайки нивото възстанови равенството за 4:4. В крайна сметка обаче Медведев запзи добрата си игра и видимо вече доста повече диктуваше играта на корта, за да може в крайна сметка да нанесе решителен удар в сета и с 5:7 да остави шансовете на Русия живи.

В третата част играта вече беше минала на съвсем друго ниво, а отиграванията, често спираха дъха на публиката. Първият, който проби обаче отнов беше сърбинът, правейки това при  3:2. Но това обаче, никак не улесни Новак, и той трябваше да покаже страхотна игра, за да може да затвори срещата. Драмата беше при 5:4, когато на Джокович му се наложи да отрази три точки за пробив и то с огромно майсторство, преди в крайна сметка да затвори срещата в своя полоза с 6:4 и така и да класира Сърбия на финала на ATP Cup.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия са на финал! Джокович надделя над Медведев В

Коментари





Следвайте ни в Facebook