Сърбия спечели дебютното издание на ATP Cup след триумф над Испания!

от в 16:06 на 12.01.2020
Марк Хаджижеков
Отборът на Сърбия е първият шампион на ATP Cup! Източноевропейците надделяха във финалния сблъсък срещу Испания на двойки, където тандемът Новак Джокович/Виктор Троицки се наложи над Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста след 6:3 6:4! Така Сърбия окончателно се наложи над пиринейския тим, след като двата състава си размениха по една победа по-рано днес в мачовете поединично.

https://twitter.com/ATPCup/status/1216360938716176386?s=20

Отборът на Испания все пак започна двубоя по-добре, реализирайки пробив още в първото подаване на сърбите, след като Троицки допусна фрапантен пропуск. Това не обезсърчи съседите ни обаче, които скоро си издействаха рибрейк благодарение на няколко светкавични реакции в близост до мрежата, както и бекхенд уинър на Троицки на брейкбола, закачил филето на мрежата.

Изображение

Сърбите не спряха дотук; Джокович и Троицки побързаха да реализират нов пробив при 4:3, като брейкът бе затвърден на нула, което доближи Сърбия само на сет от крайния триумф в иновативната надпревара.



Балканците се възползваха от набраната инерция в играта си по възможно най-добрия начин, за да спечелят трети пореден гейм от ретур, като този пробив изцяло постави развръзката на срещата на ракетата на Сърбия.

https://twitter.com/ATPCup/status/1216357407867252739?s=20

При 3:2 тимът на Испания обаче достигна до възможност за рибрейк след няколко вдъхновяващи изпълнения на двамата пиринейци. В този момент Джокович бе принуден да изпълнява втори сервис, но световният номер две при индивидуалния тенис за пореден път демонстрира желязната си психика, като вкара втори начален удар със 183 км/ч, на когото Кареньо Буста не намери отговор.

https://twitter.com/ATPCup/status/1216349525507543041?s=20

Това бе и последният шанс на испанците за завръщане в мача, като макар че те спечелиха комфортно следващите си сервис геймове, сърбите отговориха с абсолютно същото, за да се поздравят с трофея на първото издание на ATP Cup!

Изображение

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия спечели дебютното издание на ATP Cup след триумф над Испания! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook