"Със зрелостта любовта към спорта става по-силна" - Григор откровен до болка за себе си

от в 09:36 на 27.04.2024
Елеонора Александрова

В момента Григор Димитров несъмнено се радва на един от най-прекрасните периоди в кариерата си. Още в средата на миналата година първата ни ракета даваше признаци за завръщане, а с всеки изминал турнир те започваха да се превръщат все повече в реалност. Тази година в Бризбейн бившият номер 3 не само спечели първата си титла от 2017-та година насам, но и няколко седмици по-късно се завърна в топ 10 след близо 6-годишно отсъствие.

На 32-годишна възраст, Григор Димитров е един от ветераните на ATP Тура. Той е и вторият най-възрастен представител на топ 10 след Новак Джокович. В интервю за Tennis Channel българинът говори, както за възгледите си за живота и за влиянието на най-близките му хора както в професионален, така и в личен план:

"Взаимоотношенията с моето семейство, с приятелите ми, както и с хора, с които може би не съм се разбирал преди, но с узряването започвах да приемам съветите им, са много важни за мен. Всичко това ми влияе много. Последните седем месеца бяха невероятни за мен.

Аз съм на възраст, в която мисля, че идва зрелостта - опитът е натрупан, любовта към спорта става по-силна... Преоткривам се, желая да науча повече за обкръжението си, както и за това кого искам да имаш около себе си, как да се справям както с положителните неща, така и с разочарованията."

В интервюто Григор говори и за родителите си и за това колко различни са един спрямо друг, но и колко важни фигури са те в живота му:

"Майка ми знае как да се комуникира с хора от различен произход. Често говоря с нея за това. Тя ми казва, че се опитва се да мотивира децата, като им казва да вършат различни дейности. Тя винаги се опитва да се привърже към хората и иска да ги измъкне от зоната им на комфорт, за да изразят себе си. Тя винаги иска да види човека отвътре. И мисля, че това е качеството, което аз съм взел от нея.

Баща ми е точно обратното. Извлякох най-доброто от двамата. Аз съм човек, който от една страна може да бъде сред много играчи и длъжностни лица, но от друга страна мога да бъда сам и просто да се наслаждавам на разходка в пустинята. Чувствам се комфортно да съм на двата полюса.

Накрая той философски говори и за човешките качества:

Всеки има добро сърце, но е важно и как да го използваш. Мисля, че аз съм добър по това отношение. Винаги съм искал да продължа по този начин, дори да имам риска да попадна с грешните хора.

Това ме кара да бъда добър човек и да поставям високи стандарти за живот"

Източник: Tennis Channel


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Със зрелостта любовта към спорта става по-силна" - Григор откровен до болка за себе си Елеонора Александрова
Теми:  
григор димитров | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook