Саша Зверев: Надал е най-добрият играч в света; мисля за финала на US Open всеки ден по 20-25 пъти

от в 14:47 на 14.10.2020
Анисия Стоева

Миналата седмица световният номер седем изненадващо отпадна от 19-годишния италианец- Яник Синер, в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция. Саша обяви, че решението му да изиграе мача, е било изключително неразумно, тъй като се е състезавал с настинка и липса на енергия.

Тази седмица германецът взе решение да участва в местната надпревара в Кьолн. По време на пресконференцията преди двубоя си, немското асо рефлектира върху драматичния пети сет, който изигра във финала на Откритото първенство на Щатите срещу Доминик Тийм. Това беше един от най-важните сетове в кариерата на Саша, като неговият завършек го е оставил много объркан.

Изминаха четири седмици оттогава, но Зверев все още съжалява за изпускането на най-важната заключителна част в кариерата си, която му коства и титла от Шлема. Немската звезда водеше с 5:3 и сервираше за спечелването на трофея. Допускайки няколко непредизвикани грешки обаче, Тийм успя да завоюва короната след 2:6 4:6 6:4 6:3 7:6 (8:6).

„По 20-25 пъти на ден, нощите също. В сънищата дори. Смятам, че това говори достатъчно”- отговори Саша на въпроса дали все още мисли за загубения финал.

Зверев хвърли светлина и върху здравословното си състояние, успокоявайки феновете си, че е в перфектна физическа форма и се е възстановил напълно от проблемите си, които срещна в Париж: „Беше обикновена настинка. Случва се дори и в пандемия. Хората забравиха за това. За мен сезонът тепърва започна”.

Той разговаря и за безпрецедентната победа на Рафаел Надал над Новак Джокович: „Казах и на Миша, преди 15 години никой не мислеше, че ще се появи някой, способен да подобри рекорда на Сампрас за 14 Шлема. Рафа може да постигне това само с титлите в Париж- той е на друго ниво там. Много е различно да дадеш само седем гейма на Джокович. Рафа е най-добрият играч в света особено на клей. Какво очаквате?”

Зверев открива кампанията си в Кьолн срещу Фернандо Вердаско, който се наложи над Анди Мъри в първия кръг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Саша Зверев: Надал е най-добрият играч в света; мисля за финала на US Open всеки ден по 20-25 пъти Анисия Стоева
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook