Саша Зверев показа здрави нерви и е в четвъртия кръг на Ролан Гарос!

от в 17:11 на 04.06.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев стартира тазгодишния Ролан Гарос с пасив от 0:2 сета в откриващия си двубой срещу Оскар Оте, но оттам насетне световният номер 6 бе абсолютно безпогрешен и днес записа нова чиста победа, надделявайки над сърбина Ласло Джере с 6:2 7:5 6:2. Така Саша се класира за четвъртия кръг на надпреварата в Париж, където негов опонент ще бъде Кей Нишикори, с когото вече се срещнаха на два пъти през клей сезона, а германецът излезе победител във всеки един от тези случаи.

Началото беше изцяло в полза на Зверев, който използваше безпогрешно бекхенда си по правата и поведе с 4:0 гейма. Впоследствие играта се изравни, което даде отражение във втората част, в която Джере показваше по-стабилен тенис и заслужено достигна до възможност да сервира за успеха в нея. Балканецът дори имаше три поредни сетбола, ала не издържа на напрежението и фаворитът реализира зрелищен обрат.

В третият сет нещата се върнах към дебютните минути на мача, което означаваше пълно надмощие на Саша, докато непоставеният състезател нямаше отговор за офанзивата на по-високоранкирания си съперник и така трябваше да се прости с надеждите си за силен рейд във френската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Саша Зверев показа здрави нерви и е в четвъртия кръг на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook