Саша Зверев с двусетова победа над Алекс Де Минор в равностоен сблъсък

от в 06:26 на 01.03.2019
В
Александър Зверев надделя над Алекс Де Минор в битката на младите след 6:4 6:4 в мач решил се след едва по един пробив за германеца във всеки от сетовете.



По време на срещата основно оръжие на Зверев беше сервиса, а той реализира 13 аса и взе цели 91% от подаванията си. Именно заради това, особено в началото на първата част, липсваха каквито и да е разигравания в мача, а началния удар често  спасяваше германеца от неприятности.

В първия сет, след безпроблемни откриващи геймове за двамата, брейкът дойде в петия гейм. Там Де Минор първо изпусна няколко възможности да затвори подаването си, след което с двойна и непредизвикана от форхенд пък направо подари сервиса си на съперника.



В последвалия гейм австралиецът водеше 15;30, но три поредни аса на Зверев неутрализираха опасноста.

До края на сета повече изненади нямаше, а Саша записваше доста грешки, от които не малко непредизвикани, докато Де Минор играеше доста по-спокойно и често взрмаше дългите разигравания, но това не му носеше успехи, когато посрещаше.

През втората част силите на корта отново бяха доста изравнени, а австралиецът по нищо не отстъпваше в разиграванията от основната линия, но затрудненията му да върне сервиса на противника, бяха една от основните причини, той да не може да стигне до заключителните точки в геймовете на Саша.



И въпреки опит на германеца за къса топка, забит в мрежата, в седмия гейм имаше брейк, а той бе записан в сметката на Саша Зверев.

Оттук нататък Алекс се опитваше да стигне до нещо повече, но така и не получи възможност за пробив и така и за час и 15 минути напусна турнира.

В спор за място на финала, Александър Зверев ще срещне Камерън Нори, а двамата са играли само веднъж и то преди пет години, като тогава англичанинът надделява в два сета.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Зверев с двусетова победа над Алекс Де Минор в равностоен сблъсък В

Коментари





Следвайте ни в Facebook