Саша Зверев с категоричен втори сет победи Давид Ферер в Акапулко

от в 09:02 на 28.02.2019
В
Ветеранът от Испания Давид Ферер оказа съпротива на младия талант Александър Зверев в първия сет, но силите не му стигнаха за втория и той отстъпи със 7:6(0) 6:1 за малко под 1 час и 30 минути.

Началото на първата част беше белязано от дълга последователност от точки за всеки от състезателите. Ферер започна по повече от перфектен начин, като взимайки 15 от първите 18 точки, поведе с убедителното 3:0 и 0:40. Докато Саша нямаше отговор на играта на ветерана, Ферер летеше по корта и просто смазваше допускащия много грешки германец.



И точно когато всичко говореше за нов пробив, нещата на корта за секунди се обърнаха с галавата надолу за Ферер. Освен че Зверев се спаси от брейка, той дори реализира такъв на своя глава и го затвърди, като така и изравни в резултата. Той можеше и да поведе с брейк, но изпусна две възможности за такъв, като по едно време имаше и баланс от 17 срещу 2 на взетите точки.

Повече драма в сета нямаше, а двамата безпроблемно взимаха подаванията си, за да могат да стигнат до 6:6. В тайбрека на корта имаше само един тенисист и неговото име беше Саша Зверев, който безапелационно завършваше точките и пласираше хубави сервиси, за да може да върже геврек в дългия гейм на своя опонент.



Хегемонията на малкия брат от семейство Звереви продължи и в следващия сет, а след сравнително трудно откриващо подаване Саша рядко срещаше каквито и да е проблеми на свой сервис, докато Ферер от своя страна не можеше да взима своите подавания. Сетът приключи с 6:1 в крайна сметка, след като Давид взе последния си сервис гейм, а с играта си германецът отново показа защо има място в елита на световния тенис.

В следващия кръг Зверев ще играе срещу Алекс Де Минор, който се класира за четвъртфиналите днес без игра след отказване на Фелисиано Лопез!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Зверев с категоричен втори сет победи Давид Ферер в Акапулко В

Коментари





Следвайте ни в Facebook