Саша Зверев: Времето, прекарано с Роджър, ми е от голяма полза

от в 15:43 на 04.07.2020
Катерина Георгиева
Макар да е едва на 23 години, Александър Зверев е постигнал забележителни резултати. Германецът е носител на 18 АТР титли, включително и тази от финалния Мастърс в Лондон от 2018 г. , и два пъти е достигал до третата позиция в световната ранглиста.

В скорошно интервю Саша разкри, че една от ключовите съставки за успеха му е времето, споделено с неговия идол – Роджър Федерер.

Зверев и Федерер

„Да прекарвам време с Роджър в самолетите и хотелите, е невероятно. Смятам, че тези преживявания ми помогнаха особено при участието ми в Откритото първенство на Австралия (където германецът достига полуфиналите). Той ми е давал изключително ценни съвети, за които съм признателен. Сега основната ми цел е да подобря нивото на играта си. Останалото ще дойде от само себе си, както се случи и в Мелбърн”.

По думите на Зверев швейцарецът е единственият играч, който искрено го е впечатлил. Когато спечели титлата в Монреал през 2017 г., отстранявайки Маестрото на финала в два сета, немецът сподели:

„Тази победа срещу Роджър е специална за мен, тъй като той винаги ми е служил за модел за подражание. Чувството да надвиеш най-великия играч на всички времена, при това на финала на турнир от сериите Мастърс, е неописуемо”.

Federer and Nadal still the top men, but Zverev and Shapovalov ...

 

Наскоро организаторът на демонстративния турнир в Берлин заяви, че обмисля отстраняването на Зверев от надпреварата, ако отново пренебрегне мерките за социално дистанциране.

„Съвсем спокойно мога да съобщя на Саша, че поведението му ще бъде счетено за нарушение на договора, но все още не съм го решил със сигурност. Другата опция е да му кажа: ‘Ще ти дадем втори шанс, но тук държим на стриктното спазване на правилата’ “.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Саша Зверев: Времето, прекарано с Роджър, ми е от голяма полза Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook