САЩ ликува: Тейлър Фриц надигра и Синер, за да се класира сред последните осем

от в 05:34 на 14.10.2021
Диана Андреева

Световният номер 39 Тейлър Фриз записа категоричен над Матео Беретини, класирайки се за осминафиналите на Мастърс турнира Индиън Уелс, а днес се справи и с неговия сънародник Яник Синер - 6:4 6:3, за да продължи уверено напред към следващия етап от надпреварата. След като се поздрави с дебютна топ 10 победа от 2019 година насам, Фриц сякаш се чувстваше още по-уверен на корта, което в комбинация с подкрепата на феновете по трибуните, му помогна да намери място сред последните осем на BNP Paribas Open 2021. 

Откриващият сет бе изпълнен от обрати и интригуващи моменти, като в крайна сметка късметът се оказа на страната на 23-годишния американец. Двамата стартираха срещата доста колебливо, допускайки по един пробив още в самото начало. Шампионът от Sofia Open 2021 изглеждаше сякаш далеч не се чувства комфортно на корта през днешния ден, а грешките от ракетата му се множаха с всеки изминал гейм. Яник за втори път не успя да спечели подаването си, но именно тогава световният номер 14 Синер демонстрира класата си, връщайки се уверено за 4:4. Когато по всичко личеше, че италианецът е набрал достатъчно скорост за постигане на пълен обрат, ръката му трепна и той загуби подаването си след един маратонски гейм, с което и загуби частта - 6:4.

И във втория сет Фриц умело се възползваше от началния си удар, който безпроблемно предпазваше неговите сервис геймове, и не след дълго американецът бе повел с категоричното 4:0. Италианецът запази самообладание и съумя да спечели последвалото подаване на своя противник, но силите му достигнаха едва до там. След един час и 40 минути световният номер 14 напусна надпреварата в Индиън Уелс и така сложи край на серията си от шест последователни победи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
САЩ ликува: Тейлър Фриц надигра и Синер, за да се класира сред последните осем Диана Андреева
Теми:  
синер | тейлър фриц | тенис турнир в индиън уелс | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook