Също толкова добър и на клей: Григор срещна съпротива от местния любимец, но не допусна изненада в Монако!

от в 15:07 на 08.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров категорично не изигра най-добрия си мач, но беше достатъчно солиден, за да преодолее съпротивата на местния любимец Валентин Вашеро и да открие победоносно своя клей сезон - 7:5 6:2. Българинът започна срещата много колебливо, а монегаскът показа защо в хода на сезона е прогресил с над 140 места, само че постепенно нещата си дойдоха на мястото и първата ни ракета затвори сблъсъка в своя полза за 1 час и 29 минути игрово време. Така деветият поставен се класира за втория кръг на Мастърса в Монте Карло и в сряда ще премери сили с един измежду Миомир Кецманович и Матео Беретини, който вчера триумфира с титлата в Маракеш.

Двубоят стартира отлично за световния номер 141, който достигна до брейкбол след мълниеносен уинър от форхенд, а впоследствие реализира своята възможност с помощта на страхотен завършващ ретур. Радостта на участващия с "уайлд кард" тенисист не продължи дълго, защото Димитров веднага получи шанс за рибрейк и я реализира, възпозлвайки се от грешка в близост до мрежата на своя съперник. 

Вашеро далеч не се обезкуражи и продължи да е напълно равностоен на деветия поставен, който определено не чувстваше добре топката и допускаше множество неточности от наглед удобни позиции. Стигна се до 5:4 в полза на нашия сънародник, когато той си осигури сетбол, ала подходи твърде пасивно и геймовете бяха изравнени. Монегаскът показваше завидна стабилност от дъното на корта и притисна сериозно Григор в ответното му подаване, но фаворитът издържа на натиска и реализира решителен пробив в 12-ия гейм, за да сложи точка на спора в толзи толкова оспорван сет.

Оттам насетне финалистът от Маями напълно доминираше на корта и направи ранен пробив във втория сет, пласирайки страхотен минаващ удар от бекхенд, а в деветия гейм отпусна ръката и си осигури крайната победата, след като отне за втори път подаването на монегаска.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Също толкова добър и на клей: Григор срещна съпротива от местния любимец, но не допусна изненада в Монако! Калоян Соколов
Теми:  
atp | валентин вашеро | григор димитров | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook