Сблъсък между световната №1 и 2: Швьонтек и Сабаленка определят шампионката в Мадрид (програма)

от в 12:33 на 04.05.2024
Елеонора Александрова

След като вчера станаха ясни финалистите при мъжете, днес ще разберем коя ще държи титлата в Мадрид при жените. 

В повторение на миналогодишния финал, световната номер 1, Ига Швьонтек, и действащата шампионка, Арина Сабаленка, ще премерят сили в Мадрид, от 19:30 часа българско време. Двете топ имена на женския тенис стигнаха до най-заключителния етап на турнира по коренно различен начин - и ако Швьонтек разчиташе на доминантния си тенис, губейки само един по време на кампанията си, то всичките победи на Сабаленка, с изключение на четвъртфиналната срещу Мира Андреева, завършваха в 3 сета.

Двете тенисистки се различават и със стила им на игра. Тенисът на беларускинята се характеризира с много мощни удари от началния удар до самите разигравания, като точно това я прави един от най-универсалните играчи в WTA тура. От своя страна полякинята разчита на по-дефанзивна игра, ефективен форхенд и топспин, което й помага да доминира на червени кортове.

Досега двете тенисистки са се срещали 9 пъти, като Швьонтек води с 6 на 3 победи, а на нас ни предстои дали световната номер 1 ще успее да се поздрави с дебютната си титла в Мадрид или двукратната шампионка на надпреварата отново ще покаже защо испанската столица е една от любимите й тенис дестинации.

Програмата за Ден 12 на Мадрид Оупън (начало: 19:30)

Manolo Santana Stadium

1. Ига Швьонтек - Арина Сабаленка 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сблъсък между световната №1 и 2: Швьонтек и Сабаленка определят шампионката в Мадрид (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook