Сблъсък между световната №1 и 2: Швьонтек и Сабаленка определят шампионката в Рим (програма)

от в 01:51 на 18.05.2024
Елеонора Александрова

След като вчера станаха ясни финалистите при мъжете в Рим, днес ще разберем коя ще е голямата шампионка при жените във "Вечния град".

Съперничеството между Ига Швьонтек и Арина Сабаленка се оформя, като едно от най-емблематичните съревнования в женския тенис през последните години. Макар и двете да имат коренно различни стилове на игра, те са достатъчно ефективни, за да наложат доминацията си над опонентките си на корта.

Това си пролича при мачовете на Швьонтек срещу Пера, Путинцева, Кербер, Кийс и Гоф в италианската столица, в които тя не е загубила нито сет. Макар и Сабаленка да бе по-колеблива по пътя си към финала, губейки два сета срещу Волинец и Свитолина, то срещу Ястремска и в последните ѝ две срещи, а именно срещу Остапенко и Колинс бе категорична.

Досега двете са се срещали общи 10 пъти, като световната номер 1 има аванс от 7 победи, а белорускинята - с 3. Едва една седмица след последния им двубой, когато полякинята отрази три мачбола, световната номер 2 ще търси своя реванш, а на нас ни остава да се насладим на сблъсъка между най-добрите тенисистки в момента.

Програмата за Мадрид днес (начало: 18:00 часа)

1. Ига Швьонтек - Арина Сабаленка 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сблъсък между световната №1 и 2: Швьонтек и Сабаленка определят шампионката в Рим (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | програма | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook