Сблъсък с новата реалност: Вожняцки не взе нито сет срещу "щастлива губеща"

от в 22:54 на 15.08.2023
Калоян Соколов

Каролине Вожняцки се завърна след 3-годишно отсъствие от кортовете за надпреварата в Монреал и остави отлични впечатления с представянето си, след като надигра квалификантката Кимбърли Бирел и впоследствие се противопостави достойно на шампионката от Уимбълдън - Маркета Вондроушова.

Това бързо вдигна очакванията към представянето на бившата номер едно в световната ранглиста, но днес се видя, че тя все още има да извърви дълъг път, докато се завърне обратно към най-високото си ниво на игра. Вожняцки не можа преодолее съпротивата на Варвара Грачева и рускинята с френски паспорт се наложи с крайното 6:4 6:4, за да си осигури сблъсък с 14-тата поставен - Дария Касаткина.

Грачева правеше ранни пробиви и в двата сета, които задържаше до последно, въпреки че беше поставена под постоянен натиск. Световната номер 46 обаче отрази всички девет брейкбола, които се откриха пред някогашната носителка на трофея от Аустрелиън Оупън и затвори мача в последователни части, въпреки че разполагаше с два пъти по-малко шансове за пробив в хода на двубоя, но показа по-активна игра в решителните моменти и заслужено продължи към следващия етап на надпреварата в Синсинати.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сблъсък с новата реалност: Вожняцки не взе нито сет срещу "щастлива губеща" Калоян Соколов
Теми:  
wta | варвара грачева | каролине вожняцки | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook