Сблъсък с реалността: Алкарас загуби от играч извън топ 300

от в 21:47 на 27.07.2021
Калоян Соколов

Карлос Алкарас наскоро се поздрави с първата си ATP титла, след като триумфира в хърватския град Умаг и се превърна в най-младия шампион на подобно ниво от 13 години насам. Тийнейджърът веднага след това замина за Кицбюел, където наглед имаше мечтан жребий, защото трябваше да се изправи срещу местния представител Александър Ерлер.

Световният номер 337 се включи в турнира чрез "уайлд кард", но показа качества достойни за голямата тенис сцена и доминираше напълно в хода на откриващата част, която реши с късен пробив в своя полза. Реакцията на 18-годишния състезател бе светкавична и той спечели следващите пет гейма, което предопредели влизането на мача в решителен сет.

Там поставеният под номер 10 претърпя пълен срив в представянето си, а физическите му сили видимо бяха на изчерпване. Местният представител пък показа завидно хладнокръвие и на два пъти взе противниковото подаване, за да реализира най-голямата победа досега в кариерата си. Следващото препятствие пред него ще бъде шведът Микаел Имер, чиито резултати в последните надпревари постоянно бележат прогрес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сблъсък с реалността: Алкарас загуби от играч извън топ 300 Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър ерлер | карлос алкарас | кицбюел | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook