Сбогуване със стил: Бомбеният смач, с който Григор спечели най-дългата точка срещу Рубльов

от в 17:36 на 15.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изпрати най-силното азиатско турне в своята кариера, като черешката на тортата беше представянето на нашия сънародник в Шанхай, където той върна лентата назад и ни удостои с тениса, който играеше през времето, когато достигна номер три в световната ранглиста.

Българинът надви съперници от ранга на Карен Хачанов, Карлос Алкарас и Николас Джари, но вчера силите му не достигнаха да сломи съпротивата на Андрей Рубльов и така родният ни представиел отпадна на крачка от финала. Разбира се, то Григор отново бе в основата на повечето най-запомнящи се отигравания в хода на надпреварата и може да загуби в срещата си с руснака, но за пореден път спечели подкрепата на публиката с множество зрелищни удари от своята ракета.

Безспорно пък най-атрактивното разиграване в сблъсъка между Димитров и Рубльов се състоя при 3:3 гейма и 40:40 в откриващия сет, когато двамата си размениха 29 удара и бяха на ръба на изтощението, но родният ни представител намери сили, за да изпълни мълниеносен форхенд по правата, след който атакува мрежата и завърши разиграването чрез изключително майсторски смач, при който беше принуден да покаже феноменалния си атлетизъм.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сбогуване със стил: Бомбеният смач, с който Григор спечели най-дългата точка срещу Рубльов Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook