"Без теб нямаше да съм играча, който съм": Надал се обърна към Джокович след последната битка

от в 00:28 на 20.10.2024
Елеонора Александрова

Последният мач от легендарното тенис съперничество между Новак Джокович и Рафаел Надал се превърна в безспорното събитие на днешния спортен ден. Двамата титани ни радваха със зрелищните си сблъсъци цели 60 пъти в продължение на 2 десетилетия, символизирайки воля, класа и спортно дълголетие.

След мача Новак Джокович не скри възхищението си към Матадора, а испанецът отговори подобаващо на думите на големия си опонент по подобаващ начин, споделяйки как се чувства в този изключително емоционален за него момент, след като Рафа официално приключи своя предпоследен турнир в кариерата си:

„Благодаря ти за всичко, Новак! Включително и затова, което каза днес и за всички моменти, които споделяхме на корта през кариерите ни. Беше невероятно съперничество. Мисля, че в личен план мога да кажа, че ми помогна да надхвърлям границите на своите възможности през тези почти 20 години. Благодарен съм ти, защото без теб вероятно нямаше да съм играчът, който съм днес.

Поздравявам теб и екипа ти за легендарната ти кариера, Ноле! Желая ти много късмет и успехи в бъдеще. Истината е, че ще ми липсва почти всичко.

Да играя на най-високо ниво в продължение на почти 2 десетилетия, да съм конкурентен и да имам шанса да играя на най-големте турнира в света е сбъдната мечта за мен. Когато бях дете гледах по телевизията мачовете на най-добрите кортове и мечтаех и аз бъда там. Няма как да не съм удоволетворен, защото сбъднах и преизпълних мечтата си да стана професионален тенисист и да бъда успешен!

Наистина не мога да ви благодаря достатъчно за подкрепата и любовта, която получавах навсякъде! Във всеки един турнир, в който играех през годините, се радвах на неописуема енергия и огромна подкрепа не само от моя екип и от семейството ми, но и от целия тенис свят.

За мен бе огромна радост да играя тенис през всичките тези години, това ме правеше щастлив. Турът е пълен със страхотни хора. Чувствам се много щастлив и искам да благодаря на всички за всичко!" - завърши Надал под бурните аплодисменти на публиката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Без теб нямаше да съм играча, който съм": Надал се обърна към Джокович след последната битка Елеонора Александрова
Теми:  
atp | six kings slam | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook