Счупени ракети и драми между играчите: Желанието на Фриц за популяризиране на тениса

от в 13:12 на 28.12.2022
Калоян Соколов

През годините тенисът си е спечелил реномето на един от най-джентълменските спортове и играчите винаги са спазвали строго определен етикет на поведение. Всъщност промените в етикета на спорта почти липсват от неговото създаване и изглежда това тревожи Тейлър Фриц, според когото развитието на играта е в застой от твърде отдавна и е крайно време да бъдат направени някои промени, а ето и какви са неговите предложения:

"Ако решиш да счупиш ракетата си и тя не напуска ръката ти, докато го правиш, то не виждам никакъв проблем. Важното е просто да няма зрители на прекалено близко разстояние, които да пострадат от разпръскващите се парчета. Разбирам да получаваме глоба от спонсора ни за ракети, но самите фенове обожават подобни сцени и има причина защо няма празно място по време на мачовете на Ник Кирьос. Понякога някои играчи прекаляват в яростта си и не искам да гледам налудничаво поведение на корта, само че генерално нашият спорт наказва твърде много неща, които публиката харесва.

Повечето сегашни големи фенове на тениса са над средна възраст и се опитват да запазят играта прекалено аристократична. Уважавам традициите, но така не можем да привлечем млади зрители. Драмата е нещото, което привлича хората на моята възраст. Винаги щом двама състезатели имат някакво спречкване помежду си, то ти очакваш техния мач с нетърпение, защото очакваш да се случи нещо вълнуващо, което е отвъд форхендите и бекхенди. Нуждаем се от повече такива съперничества" - категоричен е шампионът от Индиън Уелс

Източник: First Sportz

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Счупени ракети и драми между играчите: Желанието на Фриц за популяризиране на тениса Калоян Соколов
Теми:  
аtp | интервюта | любопитно | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook