Себастиан Корда се справи с Камерън Нори и е на финал в Делрей Бийч

от в 08:24 на 13.01.2021
Диана Андреева

20-годишният Себастиан Корда започва сезон 2021 по перфектен начин - той записа четири последователни победи, за да може утре да спори за титлата в Делрей Бийч с Хуберт Хуркач. В 1/2-финалния си мач, Корда за пореден път показа много убедителна игра и независимо че пропиля два мачбола, се справи с Камерън Нори - 6:3 7:5.

В първите няколко минути на срещата Себaстиан успя да си осигури брейк аванс, но предимството му бързо бе заличено от опонента му. Корда продължи да показва най-добрата си игра - той се придвижваше перфектно по корта, а отиграванията му бяха почти безгрешни, което го изведе до спечелването на първата част.

Американецът реализира ранен брейк за 3:2 във втория сет, но сервирайки за първото си участие във финал на AТП надпревара, той се пропука. Нори веднага се възползва от несигурната игра на своя опонент, за да може след като спаси два мачбола, да изравни в резултата. Но както в първия сет, Корда не се подаде на напрежението и затвори двубоя в своя полза.

Освен отлични удари, днес младокът показа, че притежава и устойчива психика и не се поддава на разочарованията, както той самият сподели след края на двубоя - "Щом изпусна двата мачбола, това ме мотивира още повече."

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Себастиан Корда се справи с Камерън Нори и е на финал в Делрей Бийч Диана Андреева
Теми:  
делрей бийч | камерън нори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook