Седми път за късмет: Манарино надви младата звезда Дрейпър и е новият шампион на Sofia Open!

от в 17:34 на 11.11.2023
Калоян Соколов

Адриан Манарино е новият шампион на Sofia Open! Седмото участие на ветерана му донесе късмет и той се поздрави с третата си ATP титла през сезона и общо пета в своята кариерата. Ветеранът срещна сериозен отпор от младата надежда на световния тенис Джак Дрейпър, който отново ни показа мощта на своя тенис, но опитният французин демонстрира, че интелектът е над силата в този спорт и световният номер 82 ще трябва да почака още, за да се поздрави с дебютната си ATP купа.

Младокът за втори пореден мач не стартира никак добре и сякаш можехме да видим следи от нервно напрежение у него, а Манарино веднага се възползва и реализира пробив още в първия гейм на мача. Ветеранът обаче също не се оказа имунизиран от нервите и допусна няколко бързи грешки, което веднага позволи на Дрейпър да изравни резултата.

Постепенно двамата започнаха да показват най-доброто от началния си удар, като вторият поставен рядко изобщо съумяваше да влезе в разиграване. Французинът пък компенсираше с невероятната си защита, принуждавайки съперника си непрекъснато да прави допълнителни удари и същевременно винаги беше готов да контраатакува.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който всеки играч задържаше сервиса си до 6:6 точки, когато световният номер 82 се опита да изпълни къса топка, само че тя се приземи в центъра на мрежата, след което допусна директна грешка от ретур и откриващата част завърши с успех на по-опитния играч.

Дрейпър показа, че няма намерение да се отдава на разочарованието и изстреля поредица от гръмотевични ретури за начало на втория сет и заслужено веднага се откъсна с брейк напред, правейки фамозен минаващ удар в движение от форхенд.

Този момент определено изцяло промени съотношението на силите на корта, тъй като световният номер 25 изглеждаше напълно изцеден физически, докато младокът не спираше да го обстрелва с уинъри от всяка една точка на корта, а това му позволи да отнеме още веднъж сервиса на опонента му и безпроблемно да вкара мача в решителен сет.

Вторият поставен изглеждаше напълно прероден в дебютните минути на решителната част и държеше топката много ниско, така че британецът изобщо не можеше да наложи агресивната си игра. Манарино изглеждаше много близо до това да се сдобие с брейкбол в откриващия гейм на частта, но 21-годишният състезател пласира лоб точно върху основната линия и измъкна подаването си.

Французинът обаче категорично излъчваше много по-голяма свежест и задаваше далеч по-високо темпо, като често държеше инциативата в собствените си ръце. Това му се отблагодари в седмия гейм, когато достигна до точка за пробив и го реализира с мълниеносен форхенд ретур по правата, а впоследствие по-високоранкираният тенисист затвърди преднината си за 5:2.

Дрейпър все пак остана в двубоя и застави съперника си да сервира за титлата, а драмата се разрази с пълна сила, защото световният номер 25 бе изправен пред два брейкбола, но беше като същинска тенис стена в последвалите четири точки и можеше да вдигне победоносно ръце във въздуха!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Седми път за късмет: Манарино надви младата звезда Дрейпър и е новият шампион на Sofia Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | адриан манарино | джак дрейпър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook