Седмица след успеха над Григор: Фриц беше повален в Женева от тийнейджър с 5 поредни загуби

от в 19:17 на 22.05.2024
Калоян Соколов

Тейлър Фриц демонстрира страхотен прогрес в играта си на червени кортове и през последните седмици достигна до финала в Мюнхен, 1/2-финалите в Мадрид и 1/4-финалите в Рим, записвайки победи над тенисисти от ранга на Себастиан Баез, Себастиан Корда, Хуберт Хуркач и Григор Димитров.

Победата на Фриц над първата ни ракета дойде през изминалата седмица на Мастърса в италианската столица, когато американецът съумя да спаси всички 11 брейк точки, с които разполагаше Димитров в хода на мача и реши впоследствие да направи игра на думи със своето име и да подпише камерата с еднозначното "Клейлър" показвайки как вече червената настилка е едно с него.

Оттогава насам обаче нещата не се развиват по желания начин за световния номер 12 начин, който на 1/4-финалите не достигна до нито една точка за пробив в срещата си с бъдещия шампион Александър Зверев и трябваше да се отправи към Женева, където да изиграе последния си подготвителен турнир преди началото на Ролан Гарос.

Наглед миналогодишният 1/2-финалист беше в ролята на един от големите фаворити за трофея на ATP 250 състезанието, но третият поставен неочаквано допусна поражение още при първия си мач в швейцарския град, отстъпвайки на 19-годишния си сънародник Алекс Микелсен - 4:6 6:4 5:7 за 2 часа и 41 минути игрово време.

Любопитното е, че тийнейджърът доскоро се намираше в серия от 5 поредни загуби на клей и за пръв път ще играе 1/4-финал на ATP ниво върху тази настилка, а негов съперник ще е един от най-прогресиращите играчи през сезона - Томаш Махач.

Още в самото начало се видя, че Фриц ще има много тежък мач, тъй като едвам печелеше своите подавания, докато Микелсен вкарваше 80 процента от първите си сервиси в игра и нямаше проблем, когато заставаше на линията за начален удар. Фаворитът определено страдаше на корта, което се дължеше най-вече на факта, че не можеше да разчита на най-голямото си оръжие и логично непоставеният играч реализира пробив за аванс от 4:3, който задържа до приключването на откриващия сет в своя полза.

Неприятните новини за младока бяха свързани с обстоятелството, че той далеч не сервираше толкова убедително във втората част и някогашният шампион в Индиън Уелс на два пъти се откъсваше с брейк напред, но неизменно биваше застиган в резултата. Все пак третият поставен имаше отчетливо игрово предимство и разиграванията се решаваха от него почти всеки път, а това му помогна да отмъкне и за трети съперниковото подаване, вкарвайки сблъсъка в решителен сет.

Там 19-годишният тенисист несъмнено заигра най-силния тенис на червени кортове в кариерата си и имаше точки за пробив във всяко едно подаване на своя опонент, като взе ранна преднина в резултата и я поддържаше до 5:3 в своя полза. Световният номер 12 обаче не се предаде и отрази 4 мачбола, за да изравни при 5:5, само че Микелсен намери сили да се върне към най-високото си ниво на игра и спечели 8 от следващите 9 разигравания, за да се поздрави с най-голямата си победа някога.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Седмица след успеха над Григор: Фриц беше повален в Женева от тийнейджър с 5 поредни загуби Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс микелсен | женева | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook