Седмица след травмата: Беретини се завърна в Шанхай с триумф над шампион от азиатското турне

от в 12:02 на 03.10.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини започна победоносно участието си на Мастърса в Шанхай. Италианецът приключи по кошмарен начин мача си срещу Артур Фис през миналата седмица в Токио, след като спечели първия сет, но в началото на втория получи контузия в областта на коремните мускули и напусна корта със сълзи на очи. Самият Беретини признава, че е мислел травмата за по-сериозно и в следващите два дни не е говорил с никого от щаба си, но изглежда всичко вече е наред с него и той може да продължи мечтаното си завръщане на най-високото ниво.

Днес бившият номер 6 надделя в тежка битка над Кристофър О'Конъл със 7:6(9) 7:6(6) за 2 часа и 15 минути игрово време и в следващия кръг ще се изправи срещу испанеца Жауме Мунар (световен номер 62). Любопитното е, че О'Конъл е в много силна форма към момента, като беше спечелил 9 от последните си 11 мача, завоювайки пред две седмици титлата на Чаланджъра в Гуанджоу.

Срещата започна трудно за бившия финалист на Уимбълдън, който допускаше множество непредизвикани грешки, а по-нискоранкираният състезател се възползва от това и реализира пробив в петия гейм.

Австралиецът обаче не успя да запази преднината си, тъй като италианецът разгърна мощта на своите удари и отвърна с моментален рибрейк. Беретини постепенно започваше да стабилизира играта си от начален удар, но неговият опонент не му отстъпваше по отношение на този показател и така се стигна до тайбрек.

Дългият гейм започна ударно за О'Конъл, който спечели 5 от първите 6 точки, но оттам последва сериозен спад в играта на аутсайдера и световният номер 45 съумя да обърне тайбрека в своя полза, печелейки го с 11:9.

10-кратният ATP шампион продължаваше да лети по корта и поведе с пробив още след дебютния изигран гейм във втората част. Началният удар на италаинеца работеше безоктазно и по всичко изглеждаше, че той ще запази преднината си до края на мача.

О'Конъл обаче засили темпото си на игра и не позволи на своя съперник да спечели мача лесно, връщайки брейка за 5:5 и в крайна сметка се стигна до втори пореден тайбрек.

Там силите също бяха много изравнение, само че Беретини бе по-добрият в ключовите моменти и затвори мача в своя полза при резултат 8:6.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Седмица след травмата: Беретини се завърна в Шанхай с триумф над шампион от азиатското турне Елеонора Александрова
Теми:  
atp | кристофър о'конъл | матео беретини | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook