Седмица след успеха над Джокович: Музети сломи световния №13 и е на 1/4-финал в Барселона

от в 17:25 на 20.04.2023
Владислав Риждов

Камерън Нори е един от играчите в най-добра моментна форма от началото на сезона що се отнася до играта на червена настилка. Британецът достигна до финала в Буенос Айрес, а впоследствие детронира Карлос Алкарас от трона в Рио де Жанейро. И макар да претърпя лек спад във формата си, отпадайки изненадващо рано от Мастърса в Монте Карло, 13-ят в света се завърна отново към победите на клея на турнира в Барселона. Нори нямаше проблеми срещу квалификанта Павел Котов в откриващия си сблъсък, за да си осигури двубой срещу Лоренцо Музети. Италианецът изпрати една успешна седмица в Княжеството и без съмнение бе натрупал допълнителна увереност, след като поднесе една от изненадите, отстранявайки световния номер 1 Новак Джокович по пътя си към четвъртфиналите. Днес пък 20-ят в света показа, че успехът му срещу сърбина не е дошъл случайно и се пребори за място на нов четвъртфинал след обрат - 3:6 6:4 6:1.

Срещата започна с леки колебания и от двамата поставени състезатели, които изпитваха затруднения в това да намерят правилния ритъм, като това доведе до бърза размяна на пробиви. В следващите минути Музети бе този, който имаше инициативата на своя страна, но младокът пропусна да накаже съперника си за втори път в хода на сета. Изглежда тези пропилени възможности от световния номер 20 се оказаха разковничето в дебютната част, тъй като Нори изигра почти перфектен гейм на ретур от 30:0, за да се озове във водеща позиция, а до края спечели всичките си точки на собствено подаване, доближавайки се по-близо до крайната победа.

С настъпването на втората част Музети демонстрира подобрение в представянето си и изглежда се бе отърсил от грешките, които направиха разликата в предходния сет. Въпреки че изравни силите на корта италианецът не успяваше да постави под сериозно напрежение иначе играещият отлично от началото на мача британец, който все още имаше контрол над случващото се. Поставеният под номер 7 в схемата нито веднъж не се изправи пред опасността да бъде пробит, а за сметка на това в самия край дори получи възможност да лиши сблъсъка от интрига, но шампионът от Хамбург неутрализира и двете брейк точки, повеждайки с 5:4. Противно на събитията обаче, последваха първите мигове на пропукване от страна на левичаря след перфектно проведени точки от страна на Музети, който превърна в пробив още първата си възможност, за да доведе развръзката до решителна част.

Италианецът се намираше в подем в началото на третия сет и много бързо наложи темпото си. Представителят на следващата генерация загуби само една точка в първите два гейма, преди да поведе с 3:0, поставяйки в своеобразен нокдаун Нори. По-високоранкираният от двамата изглеждаше лишен от каквито и да е идеи, след като пропиля чудесни възможности в края на втората част, и макар да спечели следващото си подаване, това бе единствената следа, която остави в хода на сета, преди Музети да довърши започнатото със стил, гарантирайки си място във фазата на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Седмица след успеха над Джокович: Музети сломи световния №13 и е на 1/4-финал в Барселона Владислав Риждов
Теми:  
атп | камерън нори | лоренцо музети | обзор | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook