Сега е моментът да подкрепим Григор Димитров

от в 16:51 на 04.05.2016
Tennis.bg

Григор Димитров трябва да забрави час по-скоро това, което се случи в Истанбул, но то със сигурност не беше изблик на простащина или неспортсменство. Явно остана крайно афектиран от това, което му се случи. Много години коментирам тенис и никога не съм виждал един тенисист да къса 5 пъти кордажа на своята ракета, без значение дали за два, или три сета. Явно е имал проблеми с тази партида ракети. Този случай не е симптоматичен за цялостното поведение на Димитров на корта.

Това, за което повече трябва да търпи критики, е, че позволи този мач изобщо да излезе от контрола му. Той водеше със сет и 5:2 гейма във втория. Освен това допусна прекалено много пробиви в първия сет на финала. Все пак минава за един от добре сервиращите тенисисти.

Лично аз останах изключително разочарован от това, че не дойде да играе за България в решаващия мач от Купа "Дейвис" миналата година и след това на турнира в София, който едва ли не беше направен заради него. Още по-необмислено бе изказването, което той направи преди турнира в Истанбул, че България не е готова да приеме такъв турнир. Той трябваше да дойде и залата да се напълни. Аз обаче смятам, че тези неща не идват толкова от Григор, колкото от хората около него. Нормално е - около големите спортисти винаги има мениджъри, компании и различни интереси. В крайна сметка обаче турнирът в София се проведе и единственият губещ беше точно той.

Всичко това не означава, че отношението на феновете към него трябва да се промени. Точно сега е моментът да застанем зад него и да го подкрепим.

Николай Драгиев, "Евроспорт" за "7 дни спорт"


Виж още:

Григор Димитров не е луд, но има нужда от помощ



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сега е моментът да подкрепим Григор Димитров Tennis.bg
Теми:  
блог | григор димитров | коментар | николай драгиев

Коментари





Следвайте ни в Facebook