Сексисткият скандал в тениса завърши с оставка

от в 13:41 на 22.03.2016
Tennis.bg

Изпълнителният директор на турнира в Индиън Уелс, който е един от най-големите в тениса след тези от Големия шлем, Реймънд Мур, подаде оставка заради свои сексистки коментари.

Той изрази мнение, че женският тенис не би трябвало да бъде поставян на равностоен принцип с мъжкия, защото феновете го гледат в пъти по-малко.

"Ако бях жена щях да падна на колене и да благодаря на Бог за Надал и Федерер, които се грижат за нашия спорт," заяви Мур, определяйки WTA като "късметлийска" организация разчитаща на АТР.

Впоследствие Мур се извини за думите си, но те предизвикаха бурни реакции в света на тениса, което го принуди да освободи поста си.

"По-рано днес имах възможност да разговарям с Реймънд Мур. Той ме уведоми, че подава оставка като изпълнителен директор. Разбирам решението му," заяви собственикът на турнира Лари Елисън.

Елисън също така подчерта, че жените заслужават своето заплащане, позовавайки се на успехите на легенди като Били Джийн Кинг, Мартина Навратилова, Винъс Уилямс и Серина Уилямс.

В същото време световният №1 при мъжете Новак Джокович подкрепи Мур. "Мисля, че от АТР трябва да се борят за по-добри условия, тъй като статистиката показва, че ние имаме повече зрители на мачовете ни. Може би това е една от причините да получаваме повече."

В Индиън Уелс Джокович и Виктория Азаренка получиха малко над 1 милион долара като победители.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сексисткият скандал в тениса завърши с оставка Tennis.bg
Теми:  
индиън уелс | реймънд мур | скандали | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook