Сексизъм в Мадрид? Участничка се оплака от отношението на турнирния директор Фелисиано Лопес

от в 11:01 на 29.04.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Мадрид изгради репутацията си на една от най-противоречивите надпревари, когато става дума за равенство на половете. Още миналата година станахме свидетели на едно от най-интересните съвпадения в тениса, а именно че точно тогава двамата шампиони, Карлос Алкарас и Арина Сабаленка, имаха рожден ден на една и съща дата (5 май). Тогава директорът на Мадрид Оупън, Фелисиано Лопес даде значително по-голяма торта на местния представител, отколкото на шампионката при жените и това предизвика сериозни размисли по въпроса дали не е това не е демонстрация на сексизъм срещу нежния пол. Още един скандален момент по това отношение бе и фактът, че финалистките на двойки (Хадад Мая/Азаренка и Гоф/Пегула) нямаха правото да изкажат реч пред публиката за емоциите от успешната седмица, която са имали. 

Тази година решенията от организацията на турнира в испанската столица отново не изглеждат особено справедливи спрямо определени участници. Този път двойките при жените нямат правото да провеждат тренировъчни мачове преди всеки мач в удобни за тях часови диапазони, както тенисистите обикновено правят. За това решение на Лопес разбираме от една от най-успешните тенисистки на двойки, Елън Перес, която отговори на туит на фен на играта, в който в социалната мрежа "X" бяха напомнени случилите се неща от миналата година:

"Сега той просто не позволява на играчите на двойки да тренират на място между 21:00 и 17:00 часа."

В още един туит Перес сподели, че те могат да провеждат тренировъчни мачове само в 8:00 или в 18:00 часа, което според нея за самите спортисти е много неудобно време. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сексизъм в Мадрид? Участничка се оплака от отношението на турнирния директор Фелисиано Лопес Елеонора Александрова
Теми:  
фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook