Сексизъм в Queens? Членове на клуба подават оставки заради решението да има женски турнир

от в 11:55 на 14.06.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата на трева в Queen's Club винаги е имала репутацията на една от най-престижните в ATP тура и години наред е определяна от играчите за най-добра от своята категория. Макар и на ниво ATP 500, турнирът в Лондон може да се похвали с множество именити шампиони, като Рафаел Надал, Анди Мъри, Карлос Алкарас, Пийт Сампрас, Иван Лендъл, Борис Бекер, а Григор Димитров също е част от тази елитна компания, постигайки това през 2014-та година.

WTA пък също обмисля да организира турнир в Queen's Club от следващия сезон, като това стана ясно още през миналия месец, когато бе сключена сделка с председателя на клуба Саймън Грийнуел. Голяма част от членовете на Queen's Club обаче са на съвсем друго мнение и са готови да повдигнат правно обвинение.

Един от членовете на клуба (членското място струва 15 хиляди паунда) дори е подал оставка, в знак на протест, а стотици други са гневни от липсата на право да изразят мнението си и заплашват със същото, тъй като решението е било взето на практика еднолично. В крайна сметка комитетът на турнира и членовете на Queen's Club стигнаха до извода, че двете страни трябва да се разбират помежду си при подобни въпроси за в бъдеще, но при този казус всичко вече е договорено, поради което няма как да се стигне до отмяна на плануваното събитие, а ето и какви бяха думите на председателя, Саймън Грийнуел:

"Не знаем за никакви съдебни обвинения. Това е клуб за частни членове и ние не коментираме вътрешноклубни въпроси. Ние, от Queen's Club, сме щастливи да бъдем домакини на водещ турнир за жени за първи път от 52 години насам. Турнирът е основан през 1890-та година, като съвместно събитие за мъже и жени и 135 години по-късно ние сме много горди, че сме домакини на турнири от категорията ATP-500 и WTA-500 на нашите исторически тревни кортове."

Източник: Express 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сексизъм в Queens? Членове на клуба подават оставки заради решението да има женски турнир Елеонора Александрова
Теми:  
atp | queens club | wta | куинс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook