Семеен скандал на корта: Руне побесня след грешен съвет на майка си, който му загуби точка (видео)

от в 10:25 на 08.10.2024
Елеонора Александрова

Драмата винаги е съпътствала семейство Руне и ако можем да кажем, че Холгер е загубил множество фенове с провокациите си на корта, то неговата майка Анеке също неведнъж е попадала по грешните причини в публичното пространство, както когато уязви Стан Вавринка, заявявайки как 3-кратният "мейджър" носител излиза само с малки момичета, а мнозина от вас вероятно си спомнят и случая, в който беше хваната да пуши на корта по време на нача на нейния син с Григор Димитров в Монте Карло. 

Анеке обаче далеч не се ограничава единствено в ролята си на родител и самият Борис Бекер признава как тя е най-важният член в екипа на бившия номер 4 и той е бил принуден да се чува с нея по 4-5 пъти на ден, докато е работил със скандинавския тенисист. Всичко това ни подсказва, че Холгер е много сериозно контролиран от своята майка в тренировъчния процес и точно Анеке е човекът, който е в основата на постоянните промени в треньорския щаб на сина си.

Наскоро настоящият номер 14 се раздели за пореден път с Патрик Муратоглу, а неговият втори треньор Кенет Карслен не е на разположение по време на състезанието в Шанхай, което означава, че до голяма степен Анеке ще изпълнява тези фукции до края на азиатското турне. Това пък предизвика един доста забавен семеен скандал на корта през вчерашния ден, когато Руне се изправи срещу Матео Беретини.

Битката между двамата тенисисти беше изключително оспорвана и се стигна до трети сет, където датчанинът поведе с 4:3 и разполагаше с брейкбол, а Анеке реши да го посветва да покрие форхенд страната си при следващия ретур.

Беретини обаче сервира на бекхенда на 21-годишния играч и бързо отрази надвисналата над него опасност, което изкара извън нерви младока и той саркастично повдигна палец към майка си, след което започна да сочи гневно към главата си, показвайки явно колко необмислено е било изказването на "новия му треньор".

В крайна сметка семейните драми вероятно няма да се задълбочат, защото скандинавецът все пак съумя да спечели двубоя и днес ще излезе отново на корта в осминафинален сблъсък срещу Иржи Лехечка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Семеен скандал на корта: Руне побесня след грешен съвет на майка си, който му загуби точка (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анеке руне | видео | забавно | любопитно | холгер руне | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook