Семейна афера в Ухан: Детето чудо Андреева загуби в необикновен мач от по-голямата си сестра

от в 20:45 на 09.10.2024
Калоян Соколов

4 години след сблъсъка на Серина и Винъс Уилямс в Кентъки, отново имахме сблъсък между две сестри в WTA Тура. Този път обаче съревнованието беше между две от най-талантливите млади състезателки в професионалния тенис, а именно Ерика и Мира Андрееви. 17-годишната Мира през тази седмица за пръв път е пълноправна членка на световния топ 20, а по този начин детето чудо на световния тенис постави най-добро постижение по този показател от 2006-та година насам.

20-годишната Ерика пък се намира под номер 70 в световната ранглиста и минава малко под радарите, тъй като цялото медийно внимание е насочено към нейната по-малка сестра, но днес тя показа на Мира коя е каката в семейството и я надигра с категоричното 6:3 6:1, за да продължи към втория кръг на WTA 1000 надпреварата в Ухан, а в следващия кръг "щастливата губеща" ще премери сили с финалистката от Ролан Гарос и Уимбълдън - Жасмин Паолини.

По-високоранкираната сестра потегли отлично в мача и поведе с 3:1, но Ерика показа, че познава Мира по-добре от всеки друг съперник на корта и спечели 9 поредни гейма, за да поведе със сет и 4:0 във втората част, а оттам насетне за 16-тата поставена нямаше връщане обратно, като тя взе само още един гейм до края на срещата и изненадата стана факт.

Впоследствие 17-годишната тенисистка призна, че за нея е било много трудно да играе срещу сестра си и не се е чувствала особено комфортно на корта, признавайки как по-скоро е било психологическо натоварване, отколкото удоволствие. Мира също така разкри, че тя почти винаги е губела от Ерика в детските им години, което е нормално с оглед на това, че по-голямата сестра е с 3 години по-възрастна от нея.

Победителката също призна, че споделя същите емоции като сестра си и не може да си представи какво е било за родителите им да наблюдават двубоя, като също така разкри как с Мира са се разбрали преди мача, че спечелилата от двете ще раздели с другата сумата определена за достигането до втория кръг на състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Семейна афера в Ухан: Детето чудо Андреева загуби в необикновен мач от по-голямата си сестра Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | мира андреева | Обзори | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook