Семейна идилия: Братя Серундоло с първи "Мастърс" победи в един и същи ден!

от в 03:30 на 24.03.2022
Калоян Соколов

Малцина са семействата, които могат да се похвалят с наличието на елитен спортист, а какво остава за цели двама. Точно такъв е обаче случаят с фамилия Серундоло, където братята Хуан Мануел и Франсиско вървят рамо до рамо към върховете на световния тенис и в началото на сезона заедно намериха място в топ 100 на ранглистата. Всъщност може да се каже, че кариерите им досега вървят като скачени съдове, защото и двамата имат по един достигнат финал на ниво ATP, който е постигнат в родната за тях Аржентина и датира от февруари 2021-а година.

Днес пък двамата братя продължиха да пишат заедно история на корта, след като записаха дебютните си победи е основна схема на сериите "Мастърс". Въпросните събития се разиграха само в рамките на няколко часа, след като първоначално Франсиско се справи със съпротивата на Талон Грийкспор и по този начин записа първата си победа на твърда настилка в професионалния Тур. По-големият брат надделя над опонента си в трисетова битка, като сякаш вече тотално стопира устрема на нидерландеца, чийто силни игри неотдавна го бяха извели до серия от 29 поредни спечелени мача, но вече няма и помен от най-високото ниво на световния номер 57.

Хуан Мануел също защити достойно семейната чест, макар че беше считан за твърд аутсайдер в срещата си с Душан Лайович. Сръбският ветеран разполагаше с пълното доверие на букмейкърите, имайки предвид фиаското на неговия съперник в предходните му два турнира, на които южноамериканецът не можа да спечели сумарно повече от три гейма. Този път обаче 21-годишният тенисист показа най-доброто от себе си, за да направи пълно щастието на семейство Серундоло.

Самият Франсиско побърза да отбележи паметния момент в социалните медии, признавайки как никога няма да забрави изминалото денонощие. Сега на него му предстои двубой с коравия местен представител Райли Опелка, докато неговият брат ще премери сили със самия Матео Беретини.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Семейна идилия: Братя Серундоло с първи "Мастърс" победи в един и същи ден! Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопинто | маями | франсиско серундоло | хуан мануел серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook