Семейна идилия: Цвети Пиронкова тренира с 6-годишния си син, а той показа завидни умения на корта

от в 15:49 на 23.04.2024
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова не е прекратила своята тенис кариера официално, но за последно игра на US Open 2021 и изглежда малко вероятно да я видим как подновява състезателна дейност за втори път след 3-годишна пауза, както го стори през 2020-та, когато достигна до 1/4-финалите в Ню Йорк и спечели приза за Спортист на годината в България. Тогава Пиронкова паузира участията си в тенис турнирите, защото забременя със своя първи син Александър, а в момента Алекс е вече на 6 години и върви смело по стъпките на своята майка, с която често прекарват времето си на кортовете в нейния тенис клуб.

Синът на Цвети играе тенис още от 2-годишна възраст и макар да е избрал футболната топка на своя прощъпулник, то засега определено изглежда по-запленен от спорта на бившата ни първа ракета при дамите, а не от този на баща си и използва всяка свободна минута, за да се забавлява и учи от някогашната номер 31 в света.

Вчера гордата майка публикува видео от последната им тренировка с Алекс и е очевидно, че нивото на детето е много добро за неговата възраст. 6-годишното момче впечатлява с изключително чисти и контролирани удари, а най-впечатляващото е, че немалка част от тях биват изпълнени зад основната линия, което показва неговото умение да ускорява топката.

Разбира се, още е прекалено рано, за да знаем дали ще имаме още един тенис представител на високо ниво от фамилията Пиронкови и можем единствено да пожелаем на Александър да поеме по пътя, който го прави най-щастлив в живота, а засега просто да се радва на безгрижното и прекрасно време наречено детство.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Семейна идилия: Цвети Пиронкова тренира с 6-годишния си син, а той показа завидни умения на корта Калоян Соколов
Теми:  
александър пиронков | бгтенис | любопитно | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook