Семейни неволи: Циципас избра брат си пред Бадоса, а двамата отстраниха шампионите на РГ!

от в 12:13 на 04.06.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас остави любовта да ръководи действията му на Ролан Гарос и това определено го постави в трудна ситуация. Гъркът е бивш финалист в турнира и към момента се намира в отлична спортна форма, като редица анализатори го поставяха сред фаворитите за трофея в Париж, но световният номер 9 взе наглед безумното решение да се хвърли в 3 турнира едновременно, след като се записа за мъжките двойки със своя брат Петрос, а на смесени двойки предстоеше да го видим на корта заедно с неговата любима - Паула Бадоса.

Задачата на гърка беше допълнително усложнена от тежките атмосферни условия във френската столица, които го принудиха онзи ден да изиграе два мача един след друг. Шампионът в Монте Карло надви Матео Арналди в тежка 3-часова битка, а впоследствие двамата с Петрос прекараха още два часа на корта, за да открият кампанията си при довйките с победа над Джон-Патрик Смит и Денис Молчанов - 7:6(9) 6:4.

Трудностите за бившия номер 3 продължиха с пълна сила, защото той трябваше да изиграе още два мача в по принцип почивния си ден и то точно преди 1/4-финалната му среща с Карлос Алкарас. Братя Циципас наглед имаха наглед много трудно преодолимо препятствие пред себе си, изправяйки се срещу защитаващите шампиони и четвърти поставени в схемата - Иван Додиг и Остин Крайчек,  които можеха да се похвалят с общо 4 "мейджър" титли при каретата.

Чудото обаче стана факт, след като гърците отразиха три скрити мачбола и надделяха в близо 3-часова епика над едни от топ фаворитите за трофея - 4:6 7:5 6:3. Този успех беше много специален за Стефанос и Петрос, защото им осиури квота за Олимпиадата в Париж, а едва ли някой очакваше това преди 2 години, когато братята имаха рекорд от 3 победи и 12 загуби при изявите си на двойки в ATP Тура.

Изглежда пък шампионът в Монте Карло е хвърлил прекалено много сили в тези двубои и в известен смисъл предпочете брат си пред своята приятелка, защото двамата с Бадоса се оттеглиха в последния момент от срещата си на смесени двойки и едва ли има съмнение по чия инициатива се е случило това, имайки предвид, че бившата номер две отпадна още преди три дни от женската надпревара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Семейни неволи: Циципас избра брат си пред Бадоса, а двамата отстраниха шампионите на РГ! Калоян Соколов
Теми:  
atp | паула бадоса | петрос циципас | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook