Сензацията на турнира: 21-годишният Перикар не даде дори брейкбол на Руне и е финалист в Базел!

от в 19:40 на 26.10.2024
Елеонора Александрова

Джовани Мпеши Перикар е вторият финалист на турнира в Базел. Младата надежда на Франция допреди само година нямаше спечелен мач на ниво ATP и беше извън топ 200 на света, а днес 20-годишният французин е вече сред първите 50 и заслужено ще спори за втората си титла в ATP Тура, осъществявайки поредна голямата сензационна победа от началото на турнира, елиминирайки четвъртия поставен в схемата и бивш финалист в турнира - Холгер Руне. 2-метровият играч не даде нито един брейкбол на бившия номер 4 и продължава да не е бил пробиван от началото на турнира, като се наложи с крайното 7:6(6) 6:4 за 1 час и 20 минути игрово време, а утре във финала ще премери сили с американеца Бен Шелтън.

 Мпеши Перикар нижеше ас след ас от сервис линията и можеше да играе напълно освободено от ретур, но Руне беше също толкова категоричен на собствен начален удар и не позволи на своя опонент да мисли за направата на пробив. Всичко това логично доведе до изиграването на тайбрек, в който всеки от тях печелеше точките на собствен начален удар до 7:6 в полза на Мпеши Перикар, когато той атакува втория сервис на опонента и измъкна този толкова оспорван сет.

Руне изгуби ритъма си в началото на втората част, което позволи на по-нискоранкирания му съперник да реализира пробив още в първия гейм, а това до голяма степен беше началото на края за представителя на топ 15, защото покрай него свистяха сервиси с над 230 километра в час и така французинът запази аванса си до самия край за да запише най-голямата победа в кариерата си и вече има 4 от победи в мачовете си с представители на топ 20!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензацията на турнира: 21-годишният Перикар не даде дори брейкбол на Руне и е финалист в Базел! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | базел | джовани мпеши перикар | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook