Сензационна загуба в Рим: Световната №134 шокира Сабаленка и я елиминира в 2 сета!

от в 21:42 на 11.05.2023
Мирела Николова

Арина Сабаленка се представя великолепно от началото на сезона и достигна до цели 5 финала, а през 2023-та имаше едва една загуба на клей, нанесена от световната №1 Ига Швьонтек. По време на турнира в Мадрид беларуската състезателка показа изумителна форма и напълно заслужено вдигна трофея, като всичко това я превърна в една от основните фаворитки за трофея в Рим.

През днешния ден обаче втората поставена претърпя сензационно поражение от друга бивша шампионка от Аустрелиън Оупън в лицето на София Кенин, която дълго бе извън кортовете и в момента се намира на крайно незавидната 134-та позиция в световната ранглиста. Въпреки това днес американката напомни за най-добрите си времена и съумя да поднесе голямата изненада, елиминирайки Сабаленка в последователни сетове - 7:6(4) 6:2, с което сложи край на серията ѝ от шест поредни победи.

Още от самото начало на двубоя Кенин показваше сериозна доза самочувствие и обсипваше противниковата половина с удари, изпълнени с максимална скорост, принуждавайки Сабаленка да отстъпва назад и да допуска предизвикани грешки. Така 134-ата в света реализира пробив още в първия възможен момент и бързо излезе напред с 2:0. Впоследствие обаче световната №2 се отърси от първоначалния шок и все по-често започна именно тя да диктува развитието на разиграванията, поради което възвърна паритета за 4:4.

Последваха трудно спечелени подавания от сервиращите, но в крайна сметка краят на откриващата част бе сведен до изиграването на тайбрек, в който Кенин безмилостно атакуваше всеки втори сервис на опонентката си и си изгради солидна преднина от 6:1, скоро след което взе аванс в общия резултат.

Втората част стартира равностойно, като и двете тенисистки безпроблемно си печелеха подаванията и равенството остана непокътнато до 2:2. Тогава обаче американката отново превключи на съвсем друга предавка и уинърите от ракетата ѝ изобилстваха, като по този начин тя успя да пречупи дефанзивата на Сабаленка и спечелвайки последните четири гейма в срещата, изхвърли фаворитката след точно час и 40 минути игра. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензационна загуба в Рим: Световната №134 шокира Сабаленка и я елиминира в 2 сета! Мирела Николова
Теми:  
atp | Арина Сабаленка | Обзори | рим | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook