Сензацията е факт! Ласло Джере е новият шампион в Рио!

от в 00:22 на 25.02.2019
В
Ласло Джере постигна най-големия успех в кариерата си!

23 годишният тенисист завоюва трофея в Рио, надигравайки Феликс Оже-Алиасим с 6:3 7:5, а титлата е дебютна за сърбина от турнири на АТП.

Днес станахме свидетели на сблъсък между двама играчи, които за пръв път излизаха в финален мач на такова ниво, а това ясно си личеше в първите минути, като грешките изобилстваха и се стигна до разменени пробиви.

Все пак, Джере се окопити по-бързо, докато  тийнейджърът бе видимо напрегнат и избързваше непрестанно с опитите за завършващ удар, което водеше до купища неточности и скоро Алиасим изоставаше с 1:4.

https://twitter.com/mundotenis31/status/1099771922768953346?s=19

Канадецът успя да върне един от двата пробива и намали пасива си само до гейм, ала точно тогава противникът му вдигна оборотите и започна да сменя умело ритъма на разиграванията с отличния си бекхенд по правата, който работеше безотказно и Феликс трябваше да сервира за оставане в сета.

Младежът откри гейма си с чудесен ас по правата, но последваха три поредни непредизвикани грешки, а Джере се възползва максимално от тези колебания и записа сета в актива си. 

На старта на втората част най-сетне видяхме играта, която помогна на Алиасим да достигне до финала и той започна с премерена агресия постепенно да изтласква опонента си от корта, докато получи удобна топка за завършване.

В същото време Ласло започна да изпитва известен дискомфорт при движението си заради травма в слабините и логично не след дълго резултатът бе 3:1 в полза на Оже-Алиасим. 

Петият гейм стартира с прекрасен плосък форхенд по правата от страна на сърбина, но в крайна сметка до някаква сериозна изненада не се стигна и преднината на канадеца бе стопена.

В следващия си сервис гейм Феликс дръпна с 40:0, ала наред бяха две двойни грешки. Колебанията в ръката на тийнейджъра продължаваха и макар да се опитваше да води играта с форхенда си, той често пропускаше линиите си при опит да изостри играта, а след чудесно контра пие на Джере пробивът беше върнат.

Ласло на бърза ръка затвърди брейка, но Алиасим отговори с безкомпромисен сервис гейм в който наниза няколко много тежки форхенда.

Следващият гейм предложи две майсторски отигравания от ракетата на сърбина, който първо направи невероятна контра в движение, а впоследствие достигна до наглед неспасяема къса и я насочи фино по късия диагонал, което го изведе само на четири точки до крайния успех.

Оже-Алиасим откри подаването си с грешка от дланния си удар за 0:15, но с уверена акция завършила с удар над глава, паритетът бе върнат. Двамата си размениха по един бекхенд уинър, но след хубав сервис Феликс достигна до геймбол.

В следващата точка канадецът изстреля наглед печеливш обратен удар по правата, но кратка инспекция на съдията установи, че топката е излязла от очертанията на полето.

Въореки това младокът се справи с с огромното наорежение и достигна до 5:5. 

Това сякаш донесе прилив на енергия у тийнейджъра, който започна да удря топката много по-силно и точно, започвайки още от ретура, но Джере удържа на атаката и отново взе преднина от един гейм.

Този път Алиасим не можа да се справи със задачата толкова комфортно и пое някои абсолютно необмислени рискове, които му донесоха сериозни проблеми, а с фамозен форхенд по обратния диагонал сърбинът си гарантира мачбол,който реализира издържайки на продължителна размяна от дъното на корта, завършила с форхенд в мрежата на канадеца.

https://twitter.com/TennisTV/status/1099795792645238784?s=19

Така Джере си осигурява скок от 50 позиции в световната ранклиста и от понеделник ще се намира под номер 37 в официалното подреждане.

Той посвети в много емоционална реч трофея на своите родители, които скоро са починали и през сълзи сподели, че иска да ги накара да се гордеят с него.

Алиасим също не може да бъде недоволен, тъй като изпрати най-силната си седмица в тура и също ще запише рекордно класиране.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията е факт! Ласло Джере е новият шампион в Рио! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook