Сензации и при жените: Бадоса и Радукану напуснаха Мадрид след поражения от дебютантки

от в 20:16 на 24.04.2024
Елеонора Александрова

Още в първия ден от мачовете от основаната схема в Мадрид две от най-горещите имена в WTA тура, Паула Бадоса и Ема Радукану претърпяха поражения от дебютантки в основната схема, които се намират извън топ 80 на света - Джесика Бусас Минейро (номер 93) и Мария Лурдес Карле (номер 82)

Въпреки контузията, която получи по време на двубоя срещу Арина Сабаленка, Бадоса зарадва испанските почитатели на тениса, взимайки участие в столицата. Бившата номер 2 започна повече от обещаващо срещата си срещу наскоро дебютиралата в топ 100, Джесика Бусас Манейро. За малко повече от 40 минути игра, Бадоса съумя да поведе с 6:2, ала след това умората взе превес над нея, което позволи на по-младата тенисистка да осъществи обрат и така да спечели следващите два сета с 6:3, 6:3. В следващия кръг Бусас Манейро ще има тежката задача да победи шампионката от Ролан Гарос през 2017-та и настояща представителка на топ 10 Йелена Остапенко.

Ема Радукану започна сезона на клей повече от обещащо, с оглед на липсата й на опит на червени кортове и дори заяви, че в момента играе най-добрия си тенис някога в своя живот. Британката допринесе за победата на родната си държава в Billie Jean King Cup, надвивайки представителки на топ 55.

Следваха разгромни победи над бившата номер 1 Анджелик Кербер и над една от тенисистките, намиращи се в сериозен подем през 2024-та в лицето на Линда Носкова. Радукану бе сериозно предизвикателство и за Ига Швьонтек, въпреки загубата и от световната номер 1.

Днес обаче бившата номер 10 и шампионка от US Open претърпя неочаквано поражение над още една тенисистка, която скоро намери място в топ 100 - Мария Лурдес Карле. Аржентинката отново показа защо е една от най-прогресиращите тенисистки от известно време и изцяло доминираше над Радукану и ознаменува победата си с 6:2, 6:2. В следващия кръг я очаква Вероника Кудерметова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензации и при жените: Бадоса и Радукану напуснаха Мадрид след поражения от дебютантки Елеонора Александрова
Теми:  
ема радукану | мадрид | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook