Сензация! Фонини детронира Надал в Монте Карло, нанесе му много тежка загуба

от в 18:16 на 20.04.2019
Калоян Пламенов

Италианецът Фабио Фонини доста изненадващо детронира Рафаел Надал на 1/2-финалите на силния "Мастърс 1000" турнир в Монте Карло след 6:4, 6:2. Победата е меко казано сензационна, но още по-сензационно е убедителният начин по който я спечели Фонини. Това е една от най-тежите загуби на клей за Матадора. 

Така надпреварата ще има сензационен победител, тъй като опитният състезател ще спори срещу абсолютната сензация Душан Лайович.

Това е четвърти успех за италианския тенисист над Краля на клея, като в общите мачове той е загубил цели 11 сблъсъка. Надал не бе губил в турнира от 2015 година насам, което ще рече, че хегемонията му от три поредни трофея и цели четири години без загуба бе прекъсната.

Поражението е огромен удар за Рафа, тъй като той е най-добрият тенисист на червени кортове в историята, а освен това губи само на крачка от финала на един от най-любимите си турнири, където е триумфирал цели 11 пъти, което е абсолютен рекорд.

В първия сет Фонини проби още в началния гейм, но Матадора обърна развоя на геймовете до 3:1 в своя полза след три поредни и два пробива сред тях. В петия гейм Фабио върна пробива и след това изравни геймовете, а в девети гейм той проби ключово за 5:4 и след това си спечели най-важното подаване.

Вторият сет се очакваше да бъде съвсем различен и да е в полза на Матадора, но неговият противник започна повече от обещаващо - с три поредни гейма в своя полза, два от които след пробиви в първия и третия сет. До края на частта италианецът проби и трети път и водеше с 5:0 и 40:15 на свой сервис. Бе на път да направи "геврек" за испанеца, но неговият опонент върна един от пробивите и се отърва от срамната угроза да не вземе гейм в частта. След това двамата си взеха по един гейм и срещата приключи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация! Фонини детронира Надал в Монте Карло, нанесе му много тежка загуба Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook