Сензация в квалификациите на US Open: 16-годишна съкруши бивша №10 в света!

от в 01:00 на 25.08.2022
Мирела Николова

Турнирите от Големия шлем винаги са били място, където изгряват нови звезди, и не трябваше да измине много време, преди да станем свидетели на първата сензация в Ню Йорк тази година, която стана факт още преди да са започнали двубоите от основната схема на надпреварата. В една от квалификационните срещи 16-годишната чехкиня Сара Бейлек успя да поднесе изненада, елиминирайки бившата №10 и двукратна четвъртфиналистка от Шлема на сингъл Кристина Младенович, за да постигне своя дебютен успех на "мейджър" надпревара.  

Младата чехкиня показа изключително вдъхновена игра и заслужено постигна най-голямата победа в кариерата си досега, надделявайки с 6:4 1:6 6:4 над опитната французойка, носителка на 6 "мейджър" титли при двойките и още 3 трофея при смесените тандеми. Така тийнейджърката се класира за втория етап на пресявките, където ще се изправи срещу световната №168 Присила Хон.

Бейлек е родена на 31 януари 2006 година и е висока едва 157 сантиметра, но въпреки крехката си възраст може да се похвали с достигане до 194-ата позиция в световната ранглиста, която заема в момента. През миналата седмица тя завоюва своята първа професионална титла, триумфирайки на ITF турнира в Чехия, като по пътя към трофея загуби едва един сет.  Доскоро чехкинята се изявяваше единствено на юношески надпревари, като по-рано през сезона вдигна купата при дуетите на Ролан Гарос.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация в квалификациите на US Open: 16-годишна съкруши бивша №10 в света! Мирела Николова
Теми:  
us open | us open 2022 | wta | квалификации | кристина младенович | любопитно | сара бейлек

Коментари





Следвайте ни в Facebook