Сензация в Мадрид: 440-ият "върза геврек" на полуфиналиста в Маями и го отстрани

от в 14:19 на 30.04.2022
Калоян Соколов

Франсиско Серундоло беше голямата сензация на Мастърса в Маями, където аржентинецът отстрани имена от ранга на Гаел Монфис и Яник Синер, за да достигне до полуфиналите. Дотогава Серундоло изобщо нямаше победа на твърди кортове постигната в ATP Тура. Така очакванията към него се повишиха значително за клей сезона, тъй като южноамериканецът играе почти целогодишно на тази настилка и има множество титли на ниво Чаланджър.

Днес обаче той допусна изключително изненадваща загуба в откриващия кръг на квалификациите в Мадрид, отстъпвайки на местния представител Алехандро Моро Каняс. 21-годишният състезател се намира под номер 400 в световната ранглиста и главно взема участия на състезания от сериите "Фючърс", където има само един спечелен трофей през кариерата си.

Тези обстоятелства по никакъв начин не попречиха на младока да разгърне потенциала си, като Серундоло беше спечелил едва седем точки в откриващите също толкова гейма. Постепенно фаворитът изравни силите на корта и изравни за 4:4 във втория сет, но местният любимец играеше без капка напрежение и скоро се поздрави с най-голямата си победа някога.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензация в Мадрид: 440-ият "върза геврек" на полуфиналиста в Маями и го отстрани Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро моро каняс | любопитно | мадрид | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook