Сензация в Париж: Квалификант не остави шансове на шампиона от Индиън Уелс

от в 16:20 на 25.05.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Ролан Гарос е много специален за американските тенисисти, които са най-многобройни в основната схема. Това е невероятно положителен обрат на събитията за представителите на САЩ, имайки предвид как през миналия май за пръв път в историята нямахме представител на тази страна в топ 30 на ранглистата. Сега обаче цели седем американци намериха място сред поставените в Париж и всеки един от тях имаше сериозни надежди за силно участие. Тейлър Фриц пък беше лидер на тази многобройна група от играчи, като световният номер 14 можеше да се похвали със спечелването на Мастърса в Индиън Уелс през този сезон, когато победи Рафаел Надал във финала и му нанесе първо поражение през 2022-ра.

Нещата обаче не се развиха никак бляскаво за 13-тия поставен във френската столица и ясно се видя, че неговият тенис не е пригоден за игра на червени кортове. 24-годишният състезател трябваше да напусне надпреварата още във втория кръг, след като допусна неочаквана загуба от квалификанта Бернабе Сапата Мирайес. Испанецът преливаше от самочувствие и нагледно демонстрира защо вече е постигнал четири последователни успеха, надделявайки над именития си съперник с крайното 3:6 6:2 6:2 6:3. В следващия кръг за изненадата на състезанието предстои не по-лесно изпитание, защото ще премери сили с друг играч измежду поставените, а именно Джон Иснър.

Срещата стартира нетипично за мъжки мач и станахме свидетели на по два разменени пробива в дебютните шест гейма. Впоследствие Фриц напомни за мощта на своя начален удар, докато аутсайдерът продължаваше да няма никакъв успех в сервис геймовете си и напълно заслужено първата част отиде в сметката на шампиона от Индиън Уелс.

Проблемите за 14-тия в света тепърва започваха, като той пропускаше купища брейк шансове, а същевременно се пропукваше веднага на собствено подаване. Мирайес не правеше нищо специално и просто поддържаше добра дълбочина на ударите си, изчаквайки неизменно идващата неточност от другата страна на мрежата. Фриц често влизаше в дълги негативни поредици и напълно закономерно загуби по съответно 4 и 5 поредни гейма в хода на следващите два сета, което сложи началото на края за него и сензацията беше факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензация в Париж: Квалификант не остави шансове на шампиона от Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | бернабе сапата мирайес | Обзори | ролан гарос 2022 | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook