Сензация в Пекин: Световната №80 отрази 4 мачбола и взе скалпа на шампионката от Уимбълдън!

от в 16:13 на 29.09.2024
Елеонора Александрова

Действащата шампионка на Уимбълдън, Барбора Крейчикова, претърпя едно от най-тежките си поражения през сезона. Първата ракета на Чехия имаше аванс от 4:1 във финалния се и дори разполагаше с мачбол, но в крайна сметка напусна WTA 1000 турнира в Пекин след поражение от представителката на Румъния, Жаклин Кристиан, която се поздрави с най-голямата си победа в кариерата - 1:6 6:4 7:5 за 2 часа и 52 минути игрово време. Това означава, че световната номер 80 ще премери сили на 1/6-финалите с полуфиналистката от US Open - Каролина Мухова.

Срещата започна обещавашо за фаворитката, която реализира пробив още в първия гейм. Впоследствие по-нискоранкираната състезателка имаше три поредни точки за рибрейк, но световната номер 10 не само измъкна подаването си, а впоследствие осъществи нулев брейк за 3:0. 

Кристиан съумя най-после да се разпише, връщайки един от брейковете си пасив за 1:3, но следващите минути се превърнаха в истинска наказателна акция от страна на двукратната "мейджър" шампионка, като не позволи на съперничката ѝ да спечели нито гейм повече до края на откриващата част.

Вторият стартира по мечтан начин за аутсайдерката, която реализира пробив, но реакцията на Крейчикова не закъсня и чехкинята спечели следващите три гейма, приближиавайки се максимално до победата - 3:1

Веднага след това обаче играта на бившата номер 2 претърпя пълен разпад, а от това се възползва нейната съперничка и така румънката обърна сета в своя полза, за да го спечели с 6:4, вземайки 5 от следващите 6 гейма.

Финалната част започна по отличен начин за чешката тенисистка, която поведе с пробив в четвъртия гейм и затвърди предимството си за 4:1. Драмата обаче далеч не приключваше тук, тъй като световната номер 80 просто отказваше да се прададе и изравни за 4:4.

Крейчикова веднага отново пое инициативата отново и при 5:4 имаше цели четири мачбола, но Кристиан действаше максимално освободено и не само съумя да спаси всичките мачболи, но и да спечели следващите два гейма, за да ознаменува своята най-голяма победа някога!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензация в Пекин: Световната №80 отрази 4 мачбола и взе скалпа на шампионката от Уимбълдън! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | жаклин кристиан | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook