Сензация в Торонто: Бившата шампионка и местна любимка потегли с "геврек", но допусна обрат

от в 17:52 на 08.08.2024
Елеонора Александрова

Женските мачове от WTA 1000 надпреварата в Торонто ни предлагат голяма доза драма от самото начало, а безспорно най-открояващия се двубои в това отношение се оказа този между Бианка Андрееску и Леся Цуренко в първия кръг на надпреварата в канадския град. Шампионката от 2019-та отстъпи на украинката в мач с купища обрати с резултат 6:0 3:6 4:6 за 2 часа игрово време, а в следващия кръг Цуренко ще се изправи срещу една от тенисистките, намиращи се в най-добра форма тази година - Ана Калинская.

Срещата започна по план за бившата номер 4, която превъзхождаше над опонентката си във всеки един аспект от играта. Това ѝ позволи да поеме инициативата още в самото начало и без да загуби гейм в хода на целия сет за едва 21 минути игра да поведе в резултата.

Серията от спечелени геймове продължи и в началото на втората част, ала украинката се окопити и отвърна с рибрейк за 1:1. Серията от пробиви се увеличи до, след което изведнъж Цуренко стабилизира играта си от начален удар, докато бившата шампионка от US Open изцяло изпусна контрола над сблъсъка и взе само още 1 гейм до края на сета.

Играта на Андрееску се разпадна тотално в първата половина на третата част. Световната номер 85 пък играеше изключително солидно, което ѝ позволи да поведе със стряскащото 5:0 гейма и 30:0 в точките.

След това обаче канадката се мобилизира и спечели четири поредни гейма, но прекалено голямата разлика от първата половина не ѝ позволи да сътвори един от най-големите обрати за сезона и с 6:4 във финалния сет, украинката все пак се поздрави с победата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сензация в Торонто: Бившата шампионка и местна любимка потегли с "геврек", но допусна обрат Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бианка андрееску | леся цуренко | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook