Сензацията Андрееску победи и Свитолина в Индиън Уелс, вече е на финал (видео)

от в 06:44 на 16.03.2019
Калоян Пламенов

Канадската сензация Бианка Андрееску взе скалпа и на Елина Свитолина на силния женски турнир в Индиън Уелс след победа с 6:3, 2:6, 6:4 и така се класира за финала на надпреварата. 

По този начин младата състезателка за пореден път доказа пред специалистите, че е бъдещето на световния тенис. 18-годишната канадка ще се изправи в спор за първия трофей в своята кариера на ниво WTA срещу победителката от другия 1/2-финален мач между Ангелик Кербер и Белинда Бенчич.

Това бе първи мач между Андрееску и Свитолина в тура, а доста фрапантното преди срещата бе, че букмейкърите бяха дали почти равни шансове на двете за успех, макар че украинката е доста по-реномираната състезателка.

В първия сет Свитолина поведе комфортно с 3:0 гейма аванс след два пробива, но последва фантастична серия от шест поредни гейма на Бианка, три от които след пробиви, и така тя успя да спечели частта.

Във втория сет Андрееску поведе с пробив още в началния гейм, но последва моментален рибрейк. След това Свитолина проби отново в четвъртия гейм, както и в заключителния осми гейм на частта, за да прати мача в трети и решителен сет.

В него канадката дръпна с 2:0 гейма след ранен пробив, който обаче бе върнат в шестия гейм. В седмия гейм младата тенисистка проби отново и този път задържа аванса си от пробив до самия край на срещата и в крайна сметка я спечели.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сензацията Андрееску победи и Свитолина в Индиън Уелс, вече е на финал (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
бианка андрееску | елина свитолина | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook